OČAJ RODITELJA: Muhedin ostavio trudnu ženu i otišao sa vehabijama, sada moli Srbiju za spas
Foto: Profimedia

Muhedin Gegić iz Tutina zatočen u Jemenu

OČAJ RODITELJA: Muhedin ostavio trudnu ženu i otišao sa vehabijama, sada moli Srbiju za spas

Društvo -
Roditelji ga nisu videli 12 godina, žele da se izvuče iz rata, ali ih nije briga za njegovu novu ženu i četvoro dece, jer je napustio suprugu i sinove

TUTIN - Srpski državljanin Muhedin Gegić iz Tutina, njegova supruga i četvoro male dece nalaze se u ratnoj zoni Jemena i mole da ih neko izbavi iz tog pakla.- Situacija se pogoršala u poslednjih nekoliko dana. Zbog brojnih okršaja zaraćenih strana ne možemo da izađemo iz kuće, a često nestaje i struje i vode. Ukraden mi je auto, drugi je zapaljen. Ukradeno mi je i 15.000 evra - ispričao je za RTS Muhedin, koji živi u gradu Taizu od 2006, gde se i oženio Jemenkom.Srbija će ga evakuisatiU Ministarstvu spoljnih poslova Srbije ističu da u saradnji sa našim ambasadama na Bliskom istoku, kao i sa pojedinim zemljama koje organizuju evakuaciju svojih državljana, intenzivno rade na izbavljenju porodice Gegić:- Problem je što njegova deca nemaju putne isprave Republike Srbije, dvoje čak i nemaju srpsko državljanstvo.Ali ova potresna priča, koja podseća na nedavnu situaciju s studentom Suadom Dacićem, ima i svoju drugu stranu. Muhedinovi roditelji Jusuf i majka Rahima godinama rade u Nemačkoj, a juče smo ih zatekli u rodnom Veljem Polju kod Tutina, gde su na odmoru. Kažu da sina nisu videli 12 godina, a nešto kraći vremenski period nisu se s njim ni čuli. Sa njima je bila i Muhedinova bivša supruga Hedija i najmlađi od trojice sinova, koliko je sa njom izrodio.- Muhedin je bio dobar suprug, predobar otac, sve dok u Nemačkoj nije sreo neke Arape, valjda su bili vehabije... Oni su nam ga oteli, od tada kao da ga nemamo. On je naša velika rana, naša bol, znali smo samo da je u Jemenu, ništa više - ispričao nam je otac.Brinemo za njegaJusuf dodaje da je sve činio da sina otrgne od Arapa, ali nije vredelo.- Naravno da ga volimo, da brinemo za njega. Jedinac mi je, imam tri ćerke. Volela bih da se izvuče na sigurno, a posle neka radi šta hoće, ni dosad nas nije pitao. Za ostatak njegove porodice ne znam, niti želim da znam. Moja divna snaha Hedija i trojica unuka, predivni momci, ovde su, oni su nam nada i uteha - kaže majka Rahima.

Bivša suprugaJEDNOG SINA NIJE UPOZNAOPrepričavajući događaje pre Muhedinovog odlaska, Hedija veli da je bio kao da ga je neko drogirao.- Sumnjam i da ga je uzela pod svoje neka ekstremna islamska sekta, da su ga odveli najpre u Bosnu, a onda dalje... Pakao smo zbog njega preživeli. Tek sad čujem da je u Jemenu, da tamo ima decu. Najmlađeg sina nije ni video, kada je otišao bio je u mom stomaku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track