OLAKŠANJE ZA KUĆNI BUDŽET: Polovni školski udžbenici jeftiniji za čak 40 odsto!
Foto: Zorana Jevtic

U Beogradu i Novom Sadu otvoreni bazari knjiga

OLAKŠANJE ZA KUĆNI BUDŽET: Polovni školski udžbenici jeftiniji za čak 40 odsto!

Društvo -
Mi u kući imamo i studenta, pa nam troškovi za školovanje dece premašuju ukupne prihode koje imamo, priča Beograđanka Snežana Jolović

BEOGRAD - Bazar na kome roditelji i đaci mogu da kupe polovne udžbenike po čak 40 odsto nižim cenama ili obave razmenu knjiga od juče je organizovan na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.Iako bazar tek danas zvanično počinje s radom, očajni roditelji još juče su pohrlili na postavljene štandove s knjigama.- Tražim knjige za osmaka, koje inače koštaju 16.800 dinara. Udžbenici su preskupi! Mi u kući imamo i studenta, pa nam troškovi za školovanje dece premašuju ukupne prihode koje imamo - priča Beograđanka Snežana Jolović.Bazar će, prema rečima prodavaca, biti otvoren sve do kraja septembra. I Novosađani su pohrlili da kupe jeftinije školske knjige. Članovi Udruženja građana NS blok već nekoliko godina pred sam početak školske sezone organizuju akciju besplatne razmene udžbenika i lektira.

Razmena se obavlja u prostorijama udruženja na Bulevaru oslobođenja br. 151, u Novom Sadu.- Pored knjiga, učenici mogu da razmenjuju i školski pribor - kaže za Kurir Dragana Letić iz Udruženja, koja zajedno sa svojom ćerkicom Teodorom radi ovaj veoma human posao. (M. L. - S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track