Olivera Kovačević: Neće biti rijalitija na programu RTS! Dovešću nova lica!
Foto: Damir Dervišagić

Nova urednica zabave poručuje

Olivera Kovačević: Neće biti rijalitija na programu RTS! Dovešću nova lica!

Društvo -
Neće biti ukidanja emisija, već samo unapređivanja programa. Pokušaću da ne afirmišem ljudske slabosti kao što čine rijaliti programi, ističe Olivera Kovačević

BEOGRAD - Olivera Kovačević (48) od juče je zvanično postala urednik Zabavnog programa Radio-televizije Srbije.Autorka emisije „Da možda ne“, koja se isprofilisala kao politički novinar, kaže za Kurir da sprema radikalne promene i nove sadržaje na Javnom servisu."Zabavni program je potrebno ojačati. Na RTS neće biti ukidanja već samo unapređivanja programa. Ostaju emisije „Slagalica“ i „Žikina šarenica“. Nećemo praviti rijaliti programe. Osloniću se na resurse koje imamo u muzičkoj produkciji. Pokušaću da ne afirmišem ljudske slabosti kao što se čini u rijaliti programima, već ću se oslanjati na talenat i znanje", kaže Kovačevićeva.Sve je politikaOna je uspešnu televizijsku karijeru započela 1993, a na novoj funkciji očekuje da će se dobro snaći i ističe da nije ništa čudno u tome što je iz sfere politike prešla u sferu zabave."Sve je politika, pa i zabavni program. Ne baš u bukvalnom smislu te reči. I u zabavnom programu morate da razumete društvo u kojem živite, njegove potrebe i da, pored toga što mu nudite zabavu, jednim delom i emancipujete gledaoce. To je uloga zabavnog programa. Pasionirani sam TV gledalac i pratim programe od malih regionalih do velikih televizijskih kuća", ističe Kovačevićeva.Olivera najavljuje pojačanja i dovođenje novih lica, ali o imenima, kaže, suviše je rano govoriti.Razmišlja o pojačanjima"Imam favorite koje bih volela da vidim na RTS. To ipak neće biti samo moja odluka. Zabavni program Javnog servisa godinama je najgledaniji. Ima stubove na kojima se drži, kao što su kvizovi i zabavne emisije, a moram da primetim da tog sadržaja ima najmanje od svih emitera", zaključuje Kovačevićeva.

Kriju karteBRADIĆ DOVODI MLADE, MIHAJLOVIĆ JOŠ ĆUTIPored Olivere Kovačević, Upravni odbor RTS izabrao je Milivoja Mihajlovića, aktuelnog direktora Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Srbije, za direktora Radija, bivšeg ministra kulture Nebojšu Bradića za urednika Kulturno-umetničkog programa i ponovo Nenada Lj. Stefanovića za urednika informative. Mihajlović nam je rekao da neće da iznosi plan pre nego što preuzme funkciju. Stefanović je ostao nedostupan, dok je Bradić najavio da će insistirati na boljoj saradnji RTS s kulturnim institucijama, kao na i dovođenju mladih ljudi.

„Da možda ne“BUJOŠEVIĆ JE INSISTIRAO DA MOJA EMISIJA OSTANEEmisija „Da možda ne“ nastavlja život na RTS, tako da će Kovačevićeva nastaviti da radi posao i ispred kamere."Generalni direktor Dragan Bujošević insistirao je da ostane emisija „Da možda ne“ jer je to format kog ne želi da se odrekne", ističe Olja.

ČINJENICERođena je 23. marta 1967. u ZrenjaninuDiplomirala je sociologiju na Filozofskom fakultetu u BeograduKarijeru je započela 1993. na TV PolitikaRadila je više od desetak godina emisiju „Klopka“ na Pinku i BK televizijiPrva je Srpkinja koja se 2004. skinula za PlejbojOmiljeni sagovornik bio joj je Duško Trifunović, koji ju je „zaprosio“ pred kameramaVodila je kratko Jutarnji program na RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track