OPOMENE HEPIJU I PINKU: Izbacite psovke i vulgarnosti iz Parova i Farme ili slede strožije kazne!
Foto: Kurir

Savet REM

OPOMENE HEPIJU I PINKU: Izbacite psovke i vulgarnosti iz Parova i Farme ili slede strožije kazne!

Društvo -
To telo je danas na sednci ocenilo da su psovke, vređanja, tuče i uopšte nepristojno ponašanje, sadržaji koji mogu negativno da utiču na decu

Savet Regulatornog tela za elektronske medije kaznio je Hepi televiziju merom upozorenja, a Televiziju Pink merom opomene zbog emitovanja neprimerenih sadržaja u rijaliti programima Parovi i Farma.

Kako je objavljeno na sajtu REM, to telo je danas na sednci ocenilo da su psovke, vređanja, tuče i uopšte nepristojno ponašanje, sadržaji koji mogu negativno da utiču na decu, i da nisu smeli da se emituju u zaštićeno vreme pre 22 sata, odnosno 23 sata.

Savet REM je naložio televizijama Hepi i Pink da otklone uočene nepravilnosti i da program koji nije primeren gledaocima mlađim od 12 godina ne emituju pre 22 sata. Ukoliko ne budu poštovali nalog Saveta REM-a, koji su dužni da objave u roku od 24 sata, nakon dobijanja rešenja u vremenu između 18 i 21 sat, njima će biti izrečene strože mere, u skladu sa Zakonom, navodi se u objavi.

Savet REM ocenio je danas da u rijaliti programu Veliki brat nije bilo sadržaja koji mogu naškoditi mentalnom i fizičkom zdravlju maloletnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track