OPREZNO ZA VOLANOM: Kolovozi mokri, kamioni na granicama čekaju i do 5 SATI
Foto: Kurir

Stanje na putevima

OPREZNO ZA VOLANOM: Kolovozi mokri, kamioni na granicama čekaju i do 5 SATI

Društvo -

Zbog najavljenih padavina širom zemlje i mogućeg slabog snega u višim planinskim predelima, mokar kolovoz i smanjena vidljivost danas mogu biti uzrok većeg broja saobraćajnih nezgoda, saopštio je AMSS.

Sva oštećenja na kolovozu u vidu rupa ili kolotraga slabo su vidljiva, a predstavljavaju opasnost u vožnji jer su ispunjena vodom.

Zato se vozačima savetuje da voze oprezno, uspore na mestima gde ima izraženih kolotraga, u krivinama i kroz podvožnjake takođe.

Veći oprez savetuju iz Javnog preduzeća Putevi Srbije, najviše na putevima na kojima su nastavljeni radovi, kako na popravci, tako i na izgradnji novih deonica.

U periodu od 10 do 15 sati izvodiće se radovi na uzimanju uzorka asfalta za ispitivanje kolovoza na delu državnog puta u smeru Subotica-Novi Sad-Beograd.

U toku izvođenja radova za saobraćaj će naizmenično biti zatvarane krajnja leva i srednja (vozna) saobraćajna traka.

Od danas na snazi će biti obustava saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji Ložioničkog mosta u Užicu, na deonici Užice - Zlatibor.

Radovi će se izvoditi do 19. juna, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Alternativni pravaci su gradske ulice u Užicu.

Na graničnom prelazu "Šid" teretna vozila se zadržavaju oko pet sati, a na prelazu "Batrovci" oko tri sata.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track