OPREZNO ZA VOLANOM: Na putevima u Srbiji pojačan saobraćaj, moguća zadržavanja
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Stanje na putevima

OPREZNO ZA VOLANOM: Na putevima u Srbiji pojačan saobraćaj, moguća zadržavanja

Društvo -

Vozače na putevima u Srbiji prvi dan vikenda očekuju pojačan saobraćaj i nepovoljni uslovi za vožnju zbog najavljenih padavina, a moguća su i zadržavanja na putevima, naplatnim rampama i na graničnim prelazima, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Od petka, 7. aprila na granicama EU primenjuju se nova šengeska pravila kontrole putnika zbog zaštite od terorizma. Sem gradjana trećih zemalja, i gradjani EU biće detaljno proveravani na granici, što može biti uzrok dodatnog i dužeg zadržavanja, podsetio je AMSS.

Od ponedeljka, 10. aprila do četvrtka, 13. aprila od 8.00 do 17.00 na državnom putu Guča - Ivanjica, u mestu Rti, zbog radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila sa privremenim obustave od 15 do 30 minuta.

Zbog radova na pružnom prelazu "Martinci" od 10. aprila do 13. aprila biće obustavljen saobraćaj na delu državnog puta Šid - Sremska Mitrovica.

Na delu autoputa kroz Beograd od petlje "Lasta" do petlje "T6 skretanje za Novi Sad", u oba smera radiće se na popravci elastične odbojne ograde do nedelje 9. aprila od 22.00 do 6.00.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track