ORAO PAO: VBA onesposobila misteriozni uređaj za prisluškivanje iz 2009!

Balkanski špijun uživo

ORAO PAO: VBA onesposobila misteriozni uređaj za prisluškivanje iz 2009!

Društvo -
Uređaj za prisluškivanje kupljen 2009. godine bez znanja Vojno-bezbednosne agencije (VBA), saopštio ministar odbrane

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je večeras Tanjugu, posle završetka načelne rasprave o izmenama i dopunama Zakona o odbrani i Vojsci Srbije u parlamentu, da je uređaj za prisluškivanje kupljen 2009. godine bez znanja Vojno-bezbednosne agencije (VBA).

Prema njegovim rečima, po saznanju da je taj uređaj nabavljen, VBA je tražila da se, u prisustvu mobilnih operatera, uređaj onesposobi."Uređaj čak nije ni u posedu VBA već se nalazi u magacinu Vojske Srbije i ne koristi se", rekao je Gašić, istakavši da VBA, čak i kada bi dobila nalog suda za prisluškivanje, to ne bi mogla da uradi samostalno, bez pomoći drugih službi.

Tokom rasprave ministar je ranije danas odgovorio i na pitanja u vezi sa navodima zaštitnika građana Saše Jankovića o nepravilnostima u radu VBA, o kojima će se razgovarati i na sednici skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti u sredu, a kojoj će i on prisustvovati. Ministar je ukazao da je za prisluškivanje potrebna odluka suda i saradnja sa drugim bezbednosnim službama, kao i da VBA nema instrumente kako bi bilo koga prisluškivala.

On je odbacio i navode da se prisluškuju političari i podvukao da VBA trenutno nikoga ne prisluškuje. Gašić je naglasio da je sve što je rađeno, rađeno isključivo po propisima i po zakonu, takstativno navodeći, po datumima, kada je koji dopis upućen, kome se Ministarstvo obraćalo i kada je dobijen odgovor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track