OSTAVIO JE NEIZBRISIV TRAG U CELOM SVETU: Vučić uputio saučešće povodom smrti Šimona Peresa
Foto: Zorana Jevtić I AP

Telegram porodici i premijeru izraela

OSTAVIO JE NEIZBRISIV TRAG U CELOM SVETU: Vučić uputio saučešće povodom smrti Šimona Peresa

Društvo -

Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu povodom smrti bivšeg predsednika i premijera Izraela Šimona Peresa.

"Veoma me je ožalostila vest o smrti Šimona Peresa, jednog od najistaknutijih i najpoštovanijih lidera Države Izrael, kroz čiji život i rad se odražava veliki deo istorije Vaše zemlje. Neizbrisiv trag je ostavio u celom svetu - slavljen kao dobitnik Nobelove nagrade za mir sa novom vizijom Bliskog istoka, ali pre svega svojim racionalnim, pristojnim i mirotvornim stavom u politici i životu", navodi se u telegramu.Vučić je dodao i da je počastvovan što je imao priliku da razgovara sa Peresom, u njegovom Centru za mir, istakavši da je Peres "preteča najsavremenijih trendova u obrazovanju" i da je Peresova ideja o učenju uz rad i radu uz učenje za njega vodilja kako da nove generacije u Srbiji izrastu u što uspešnije ljude.

Šimon Peres, Foto: Reuters
Šimon Peres, Foto: Reuters

Bivši predsednik Izraela, dobitnik Nobelove nagrade za mir Šimon Peres, umro je prošle noći u 94. godini, dve nedelje nakon što je pretrpeo moždani udar.

ODLAZAK OSNIVAČA MODERNOG IZRAELA: Preminuo Nobelovac Šimon Peres

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track