OTIMANJE BREZOVICE: Danas potpisvanje ugovora Prištine i Francuza
Foto: Profimedia

Izgradnja novog ski centra

OTIMANJE BREZOVICE: Danas potpisvanje ugovora Prištine i Francuza

Društvo -
Ugovor će stupiti na snagu šest meseci posle potpisivanja, do kada se moraju ispuniti preduslovi i do kada francuski konzorcijum treba da dostavi dokumenta s detaljima finansijske konstrukcije, i plan procene uticaja projekta na okolinu

PRIŠTINA - Vlada Kosova i francuski konzorcijum "MDP konsalting - Kompani dez Alp" danas bi trebalo da potpišu ugovor o izgradnji ski-centra Brezovica u koji treba da bude uloženo više 410 miliona evra.

Međuministarska grupa Projekta za razvoj turističkog centra Brezovica je 7. aprila ocenila da su ispunjeni preduslovi za ozvaničenje ugovora s francuskim konzorcijumom.

Kosovski ministri trgovine i industrije, finansija, evropskih intergacija, poljoprivrede, prostornog planiranja, lokalne samouprave, kao i gradonačelnik Štrpca, saglasili su se s većinom tačaka ugovora.

Ugovor bi trebalo da potpiše kompanija "Brezovica rizort" koju je francuski konzorcijum registrovao kao društvo s ograničenom odgovornošću.

Ugovor će stupiti na snagu šest meseci posle potpisivanja, do kada se moraju ispuniti preduslovi i do kada francuski konzorcijum treba da dostavi dokumenta s detaljima finansijske konstrukcije, i plan procene uticaja projekta na okolinu.

Na međunarodnom tenderu najbolju ponudu za ski-centar Brezovica u decembru je dao francuski konzorcijum "MDP konsalting", zajedno s operaterom "Kompani dez Alp".

Francuski konzorcijum je ponudio tri faze razvoja turističkog centra Brezovica, uz investiranje 410 miliona evra i otvaranje više od 3.000 radnih mesta.

Konzorcijum je najavio izgradnju 100 kilometara staza, više od 20 ski-liftova i drugu infrastrukturu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track