Otvoren program stažiranja za pripadnike manjina

U državnim institucijama

Otvoren program stažiranja za pripadnike manjina

Društvo -
Paunović je istakla da ovaj Program omogućava mladim pripadnicima romske, albanske i bošnjačke nacionalne manjine da se upoznaju sa radom državne uprave, da saznaju na koji način se ostvaruju prava nacionalnih manjina u državnoj upravi i mehanizmima za unapređenje prava nacionalnih manjina

BEOGRAD - Paunović poželela dobrodošlicu stažistima „Programa stažiranja za mlade-pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji“.

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović svečano je otvorila „Program stažiranja za mlade - pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji“ na današnjoj ceremoniji u Palati Srbija.

Paunović je istakla da ovaj Program omogućava mladim pripadnicima romske, albanske i bošnjačke nacionalne manjine da se upoznaju sa radom državne uprave, da saznaju na koji način se ostvaruju prava nacionalnih manjina u državnoj upravi i mehanizmima za unapređenje prava nacionalnih manjina.

Ona je poručila stažistima da iskoriste ovaj šestomesečni period na najbolji mogući način, kako bi unapredili svoja znanja i veštine koja im mogu koristiti u svakodnevnom radu, ali i za pokretanje inicijativa u svojoj zajednici.

Paunović je podelila zadovoljstvo činjenicom da se iz godine u godinu povećava interesovanje učesnika za Program stažiranja. Ona je istakla da će na ovogodišnjem Programu stažiranja u državnim institucijama u Srbiji biti ukupno 16 mladih ljudi, što je za 50% veći broj stažista u odnosu na prethodnu godinu. Džejms Mur, Prvi sekretar za politička pitanja Ambasade Velike Britanije izrazio je zadovoljstvo što je Program iz godine u godinu uspešniji, i poručio da će Ambasada Velike Britanije nastaviti da podržava ovakve inicijative koje doprinose integraciji mladih pripadnika manjina.

Mur veruje da će znanja i veštine koje će stažisti steći tokom ovog šestomesečnog perioda pomoći u njihovoj daljoj profesionalnoj orijentaciji, ali i doprineti unapređenju položaja manjina u zajednicama iz kojih dolaze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track