OVO JE SRBIJA U SLIKAMA AMERIKANKE: Ema Fik opisala svaki detalj naše zemlje! (FOTO)
Foto: Ema Fik

Prelepo

OVO JE SRBIJA U SLIKAMA AMERIKANKE: Ema Fik opisala svaki detalj naše zemlje! (FOTO)

Društvo -
Njenu četvoromesečnu avanturu podržala je i ambasada SAD. Ema je ilustracijama opisala svoja iskustva u svakom od pomenutih gradova, ispunivši svoje sveske zapažanjima
1 / 19 Foto: Ema Fik

Ema Fik pokazala je inicijativu da prenese svoje iskustvo iz Srbije ostalim strancima. Ona je napravila svoje delo "Srbija u isečcima" koje predstavlja zbirku ilustracija koje prikazuju njeno putovanje kroz Srbiju. Naziv "Srbija u isečcima" nagoveštava da su u pitanju mali, nepovezani delovi.

Srećom, njenu četvoromesečnu avanturu podržala je i ambasada SAD. Posetila je osam gradova u kojima postoje prostorije Američkog kutka (Subotica, Novi Sad, Kragujevac, Novi Pazar, Beograd, Vranje, Niš i Bujanovac) gde je vodila radionice iz oblasti ilustracija na temu vizuelnog prikazivanja kulture SAD i Srbije.

"Sve se više i više zaljubljujem u Srbiju, i čini se da, koliko god joj ljubavi dala, ona uvek uspeva da tu ljubav uzvrati stostruko. Slojevi umetnosti, istorije i prirodnih lepota u Srbiji ne prestaju da me zapanjuju, i svakoga dana učim sve više", rekla je Fikova.

Ema je ilustracijama opisala svoja iskustva u svakom od pomenutih gradova, ispunivši svoje sveske zapažanjima. U stranicama tih svezaka javnost, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu, mogla je da uživa na sajtovima društvenih mreža gde su one bile svakodnevno postavljane.

"Izložba "Srbija u isečcima" ima za cilj da prikaže lepotu Srbije, onako kako sam je ja doživela u proteklih nekoliko meseci, a zatim da je predstavim celom svetu. Izložba će takođe biti i prilika da sretnem se sa mnogima koji su učinili da se u Srbiji osećam kao kod kuće i zahvalim im se", dodala je Ema.

"Auto koji se razboleo. Na putu ka vodopadu Sopotnica, jadnom autiću je bilo loše..."

"Sezona sušenih ljutih papričica, koje vise sa prozora..."

Njihovo oduševljenje kraljem Milutinom i manastirom Gračanica. "Hvala kralju M!".

Baka Bosiljka, prava srpska baka. "Ljubila nas je u kosu i pričala priče o prošlosti..."

(Foto: Ema Fik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track