PAD VOJNOG HELIKOPTERA: Isitiče rok da Tehnička komisija podnese izveštaj
Foto: Reuters

Tragedija u Surčinu

PAD VOJNOG HELIKOPTERA: Isitiče rok da Tehnička komisija podnese izveštaj

Društvo -
Tehničku komisiju formirao je komandant RV i PVO general Ranko Živak, a u njenom sastavu su predstavnici Vazduhoplovstva - piloti, mehaničari, tehničari, ali i lekar

BEOGRAD - Tehničkoj komisiji koja je istraživala uzroke pada vojnog helikoptera Mi-17, u kojoj je 13. marta poginulo sedam osoba, danas ističe rok da podnese izveštaj.

Tehničku komisiju formirao je komandant RV i PVO general Ranko Živak, a u njenom sastavu su predstavnici Vazduhoplovstva - piloti, mehaničari, tehničari, ali i lekar. Rok da do danas podnesu izveštaj dao je načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković, podseća Danas.

Komisija koja se bavila utvrđivanjem odgovornosti za nesreću je 18. marta predala svoj izveštaj načelniku GŠ, ali i predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću. Isti izveštaj prosleđen je i u beogradsko Više javno tužilaštvo.

Komisija je imala zadatak da utvrdi okolnosti nastanka vanrednog događaja udesa helikoptera HT-48 (Mi-17) i eventualnu odgovornost vojne organizacije.

Javnost nije upoznata sa detaljima ovog izveštaja.Očekuje se da će oba izveštaja tužilac analizirati, a zatim odlučiti da li u postupcima koji su doveli do nesreće ima elemenata krivičnog dela, kao i ko je odgovoran za pogibiju sedam osoba.

U udesu helikoptera Vojske Srbije, koji je prevozio bolesnu bebu iz Novog Pazara u Beograd, stradali su pilot Omer Mehić, kapetan Milovan Đukalić, zastavnik Nebojša Trajić, mehaničar letač zastavnik Ivan Miladinović, lekar Ževad Ljajić, anestetičar Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović iz Novog Pazara.

( Fonet/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja