PALMA IZJAVIO SAUČEŠĆE FRANCUZIMA: Srbi dobro znaju šta je terorizam
Foto: Zorana Jevtic

Teroristički napad u Parizu

PALMA IZJAVIO SAUČEŠĆE FRANCUZIMA: Srbi dobro znaju šta je terorizam

Društvo -
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Markovć Palma izrazio je danas saučešće porodicama ubijenih u terorističkom napadu u Parizu i pozvao međunarodnu zajednicu da terorizam ma gde se dešavao naziva istim imenom.

"Izražavam najdublje saučešće porodicama ubijenih u terorističkom napadu u Parizu, francuskom narodu, vladi i predsedniku. Mi Srbi dobro znamo šta je terorizam, ali su neki u slučaju kada su Srbi bili žrtve terorista to nazivali ekstremizmom ili nekim drugim mnogo blažim imenom", naveo je Marković.

On je pozvao medjunarodnu zajednicu da shvati da je terorista isti bez obzira na koga puca i da takve gnusne zločine ma gde se desili uvek naziva istim imenom - terorizmom.

"Samo tako se može iskoreniti terorizam i da svi zajedno na jedinstven način delujemo protiv terorizma", kaze se u saopštenju predsednika Jedinstvene Srbije dostavljenog medijima.

U terorističkim napadima koji su se sinoć dogodili u Parizu ubijeno je najmanje 127 osoba, a oko 300 je povređeno, od kojih 80 teže. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track