PANIKA: U Kliničkom centru Vojvodine tri dana sumnjali na ebolu
Foto: Rojters

Opaka bolest

PANIKA: U Kliničkom centru Vojvodine tri dana sumnjali na ebolu

Društvo -
Za pacijenta koji je u petak stavljen u izolaciju u Kliničkom centru Vojvodina u prvom trenutku sumnjao se da ima ebolu. Rezultati koji su juče stigli, na svu sreću, pokazali su da je negativan na ovaj virus

Ipak, tri dana trajala je prava panika u srpskom zdravstvu. I Svetska zdravstvena organizacija (SZO) zvanično je obaveštena da u Srbiji postoji prva sumnja na virus ebole. Od vikenda pa do juče svakoga dana sastajali su se predstavnici Instituta za javno zdravlje Vojvodine i Srbije, direktori infektivnih klinika, direktorka Torlaka, Ministarstva zdravlja i SZO.

Do epidemije ebole je došlo u Sijera Leoneu Reč je o hirurgu iz Novog Sada koji je u četvrtak doputovao iz Sijera Leonea. U petak je osetio visoku temperaturu i umor. Istog dana je hospitalizovan, a cela Klinika za infektivne i tropske bolesti u KCV je bila u karantinu.

- Analize na malariju su bile negativne. Pacijent je imao potvrdu da nije bio u kontaktu s obolelima od ebole. Njegova krv je poslata u laboratoriju za ebolu u Hamburgu - kaže izvor.

Klinika za infektivne bolesti KCV više nije u karantinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track