PATRIJARH IRINEJ PORUČIO U LONDONU: Hrišćanske crkve moraju naći način da se zbliže
Foto: Aleksandar Jovanović

Poseta vernicima u Velikoj Britaniji

PATRIJARH IRINEJ PORUČIO U LONDONU: Hrišćanske crkve moraju naći način da se zbliže

Društvo -

Srpski patrijarh Irinej rekao je tokom posete nadbiskupu od Kanterberija da "hrišćanske crkve moraju da pronađu načine da sklone u stranu ono što ih razdvaja".

Irinej je rekao da je svet trenutno prezasićen konfuzijom i nemirima i da u takvoj situaciji crkve moraju da pronađu načine da se dodatno približe ljudima.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

"Istovremeno, potrebno je da iznutra nastavimo da gradimo ono što nas sve zbližava, a postoji mnogo toga što delimo mi i katolici, kao i protestantski svet", rekao je Irinej.

POSETA VERNICIMA U LONDONU: Patrijarh Irinej služio liturgiju u crkvi Svetog Save

Srpski patrijarh je tokom zvanične posete Engleskoj rekao da je to temelj na kome bi trebalo da se grade zajednički odnosi.

"Verujem da je to volja Božija i da je to ono što Bog očekuje od nas. Zato mi moramo da budemo sluge tog zadatka, da širimo Jevanđelje u našem vremenu i našem svetu", rekao je Irinej.

Foto: spclondon.org
Foto: spclondon.org

Iz Lambert Palasa je saopšteno da je nadbiskup od Kanterberija Džastin Velbi, na stogodišnjicu prvog pravoslavnog služenja u Katedrali svetog Pavla, ugostio patrijarha Irineja "u značajnom razgovoru". "Upriličen je značajan razgovor uz toplu dobrodošlicu i prijateljstvo nadbiskupa i patrijarha i njihovih delegacija, koji su signal obnove dugih i bliskih odnosa engleske crkve i SPC", saopšteno je.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track