PAŽLJIVO ZA VOLANOM: Večeras prilagodite brzinu zbog najavljenih nepogoda
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Stanje na putevima

PAŽLJIVO ZA VOLANOM: Večeras prilagodite brzinu zbog najavljenih nepogoda

Društvo -

Vreme trenutno povoljno utiče na odvijanje saobraćaja koji je trenutno umerenog intenziteta na celokupnoj putnoj mreži Srbije, ali iz Auto Moto Saveza Srbije savetuju oprez vozačima večeras kada može doći do kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa pojačanim vetrom, obilnijim pljuskovima i pojavom grada.

Vozačima koji se tada nađu na putevima savetuje se pojačan oprez za volanom, a ukoliko je neophodno i da se zaustave na nekom bezbednom proširenju pored puta, čim je to moguće.

Prema prognozi RHMZ, veći deo dana pretežno sunčano i veoma toplo, vetar slab i umeren, u južnom Banatu povremeno jak, južni i jugoistočni.

Najviša temperatura od 30 do 34 stepeni. Posle podne i uveče na severu, zapadu i jugozapadu, a tokom noći ponegde i u ostalim krajevima nestabilno sa kišom ili kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uz skretanje vetra na severozapadni.

Moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnijim padavinama i pojavom grada, upozoravaju iz AMS S.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije" na deonicama na kojima su započeti radovi, način saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

Do 28. juna na državnom putu I B reda broj 23, u naselju Stopanja, doći će do obustave saobraćaja zbog izvođenja radova na redovnom održavanju.

Za vreme izvođenja radova saobraćaj će biti preusmeren na državni put II A reda broj 207 i državni put II A reda broj 211, na deonici kružni tok Koševi - Vitkovo - Rataje - Stopanja.

Danas na državnom putu I B reda broj 39, deonica Lebane-Šilovo, u vremenskom periodu od 07:00 do 17:00 časova izvodiće se radovi na presvlačenju kolovoza, a u istom periodu, samo dan kasnije, radovi se sele na državni put II B reda broj 434, deonica Lebane - Veljeglava - veza sa državnim putem II B reda broj 435, prolaz kroz Popovce.

U toku su radovi na pojačanom održavanju i rehabilitaciji kolovoza na državnom putu II A reda broj 224, Bulevar Svetog cara Konstantina u Nišu, od kružnog toka na Banjskoj rampi (čvor Niška Banja), do raskrsnice u naselju Nikola Tesla (skretanje za Gadžin Han).

Do 4. jula izvodiće se radovi na kolovoznoj konstrukciji i sistemu za odvodnjavanje, u okviru redovnog održavanja na državnom putu II A reda broj 148, deonica Zoroljin - Sibnica, do skretanja za Aranđelovac.

Radovi su obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom i odvijaju se pod saobraćajem.

Na snazi je izmena režima saobraćaja na državnom putu I B reda broj 21, deonica Kosjerić - Požega, u Tubićima, zbog radova na sanaciji odvodnih atmosferskih voda pored puta.

Za vreme izvođenja radova, koji će trajati do kraja juna, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom.

Do sutra u vremenskom periodu od 22:00 do 06:00 časova, na delu državnog puta I A reda broj 1 (autoput E-75), od petlje „Lasta" do petlje "T6" - skretanje za Novi Sad, izvodiće se radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije na auto-putu, u oba smera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track