POLUDELI DOKTORI: Hirurg se hvali slikama iskasapljenog čoveka, ginekolog selfijem sa porođaja!

Srpski lekari krše etički kodeks

POLUDELI DOKTORI: Hirurg se hvali slikama iskasapljenog čoveka, ginekolog selfijem sa porođaja!

Društvo -
Dr Edin Mutevelić na Fejsbuk postavio užasne fotografije pacijenta sa zarivenim nožem, a na profilu ginekologa Sanje Stanojević Dikić osvanuo njen selfi sa ženom u trenutku porođaja

BEOGRAD - Fotografije pacijenta sa operacionog stola, u čije je telo zariven nož kojim je pokušao da izvrši samoubistvo, i žene u trenutku porođaja objavljene su na Fejsbuk profilima dvoje srpskih lekara!To je izazvalo zgražavanje većine koja ih je videla na pomenutoj društvenoj mreži, mada je bilo i onih koji su sulude slike s odobravanjem komentarisali. Užički hirurg onkolog dr Edin Didi Mutevelić bio je na ispomoći u Priboju kada je dovezena osoba koja je sebi htela da oduzme život. On je virtuelnim prijateljima pokazao i snimak operacije, a svoj neetički postupak je u razgovoru za Kurir pokušao da opravda time što je od nesrećnog čoveka dobio saglasnost za kačenje spornih fotografija.- Jutros se čak slikao sa mnom za lokalne novine. Za deset minuta dobio sam 300 lajkova i 54 zahteva za prijateljstvo. Meni je najvažnije da sam mu spasao život i da mi je zahvalio - naglašava dr Mutevelić.

Slike užasa na Fejsbuku... Povređeni čovek
Slike užasa na Fejsbuku... Povređeni čovek

On navodi da je slike napravio kako niko ne bi mogao da mu prigovori u slučaju da povređeni premine:- Kad su ga dovezli, zaista sam bio u nebranom grožđu! Nož zariven u grudi. Ne smem da ga pomerim. Ne znam da li je oštrica stigla do srca! Šta da sam ga poslao za Užice, pa da je preminuo u putu?! Drugi motiv bio je da neko ko bi imao nameru da uradi isto što i ovaj nesrećnik odustane.Međutim, juče nešto pre 17 časova, njegov Fejsbuk profil je izbrisan. Ali je zato još u funkciji onaj pod imenom Sanje Stanojević Dikić, specijalizantkinje ginekologije u niškoj Ginekološko-akušerskoj klinici, koja je sa koleginicom Snežanom Popović napravila selfi, na kome se u pozadini vidi žena dok u specifičnom položaju trpi porođajne bolove.- Ne znam kako se to desilo! Pretpostavljam da je neko hakovao moj profil. Ja tu sliku nisam stavila jer znam da to ne bi bilo u redu - kazala nam je Sanja.Iz Lekarske komore Srbije i njihovog etičkog odbora nam do zaključenja broja nisu poslali stav povodom ovih fotografija.

Neprimereni selfi... Sanja Stanojević Dikić i Snežana Popović
Neprimereni selfi... Sanja Stanojević Dikić i Snežana Popović

Zoran Radovanović, direktor KC NIŠNAJOŠTRIJE ĆE BITI KAŽNJENE!Bruka i sramota! Mi smo tu da zaštitimo pacijenta, a ne da izlažemo njegovu intimu, i to u ovako osetljivim trenucima. Obećavam da ću preduzeti sve kako bi te dve osobe bile kažnjene. Zatražiću pokretanje disciplinskog postupka protiv specijalizantkinje, koja je još na klinici i tražiti da joj se zabrani da završi specijalistički staž kod nas. Kada je reč o ovoj drugoj koja se vratila u Prokuplje, obratiću se njenom direktoru i zahtevati da je adekvatno kazni.Jasmina Popović, zamenik direktora GAKOVO JE NEDOPUSTIVONesporno je da je fotografija nastala u našem porodilištu, ali ne znamo kada. Najverovatnije dok je Sanja ovde obavljala stažiranje. Snežana je i dalje kod nas. Ne ide mi u glavu da su one ovo uradile jer su dobri lekari. Ipak, smatram da je ovako nešto nedopustivo jer predstavlja kršenje medicinske etike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track