POMAMA NA RTS: Svi bi da šefuju Žiki Šarenici!
Foto: Zorana Jevtić

Briga ih za kulturu

POMAMA NA RTS: Svi bi da šefuju Žiki Šarenici!

Društvo -
14 kandidata želi fotelju urednika Zabavnog programa, među njima Danijela Pantić, Olja Kovačević i Lea Kiš

BEOGRAD - Danijela Pantić, Lea Kiš, Olivera Kovačević... Koju god od njih da izaberu za urednicu Zabavnog programa, neće pogrešiti. One su ostvarene žene, a ja sam čovek pred penzijom i jedino mi je važno da moj novi šef ima osećaj za ono što publika voli.Ovako legendarni Živorad Nikolić, voditelj „Šarenice“, komentariše veliku navalu kolega na mesto urednika Zabavnog programa RTS. Od 84 kandidature za ukupno 10 fotelja, čak 14 ih se prijavilo da šefuje Žiki Šarenici i nadgleda, recimo, „Slagalicu“. Koliko je konkurencija oštra, pokazuje i to što su za tu poziciju, pored ostalih, konkurisali politička novinarka Olivera Kovačević i pozorišni reditelj Mihailo Vukobratović.

- Nije to ništa čudno. Zabavni program je noseći stub gledanosti. Ja sam stariji čovek, uskoro ću u penziju, i nisam hteo da konkurišem i da se guram s mlađim kolegama. Ko god od njih da bude izabran, biću zadovoljan. Nema tu veze koliko neko ima iskustva u zabavnom programu, već koliko osećaja ima za ono što publika voli - kaže Živorad Nikolić, voditelj čuvene „Žikine šarenice“.Voditeljka i novinarka Danijela Pantić jedna je od retkih kandidata koji su pristali da komentarišu učešće na konkursu. Čak je i otkrila šta bi promenila ako sedne u uredničku fotelju.- Po ugledu na strane televizije, okrenula bih se modernijim programima, uvela bih novi šou i novi kviz. „Slagalicu“ sigurno ne bih dirala, ona je brend, zaštitni znak RTS - puna entuzijazma navodi Danijela.Konkurencije se, dodaje, ne plaši.- Videla sam da je najviše kolega konkurisalo za Zabavni program i da ima mnogo žena. Pa, vreme je da prođe vladavina muškaraca. Biće to tesna bitka, ali spremna sam. Nemam vezu, osim sopstvenog znanja i obrazovanja - samouvereno zaključuje bivša voditeljka „Slagalice“.

Bitka za funkciju... Lea Kiš, Danijela Pantić i Olivera Kovačević
Bitka za funkciju... Lea Kiš, Danijela Pantić i Olivera Kovačević

Olivera JovićevićNEPRISTOJNO JE SADA KOMENTARISATIOlivera Jovićević, novinarka i autorka emisije „Upitnik“, konkurisala je za mesto direktora televizije. Međutim, juče nije bila raspoložena da govori o kandidaturi.- Nepristojno je komentarisati dok traje procedura - kratko je poručila.

ONI BI DA VODE ZABAVNI PROGRAM:Danijela PantićOlivera KovačevićIvan KarlVladimir Đurić Đura.: Verica BradićMihailo Vukobratović.: Dejan KukrićSilvana GrujićIvana PatakovićGoran PavlovićAleksandar GajovićDragan MarinkovićMilovan FilipovićDejan GligorijevićLea Kiš (nije navela poziciju za koju konkuriše, pa stoga može to biti i zabavni program)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track