POMOĆ IZ SRBIJE: Vlada Srbije šalje Ukrajini 100.000 evra
Foto: Marina Lopičić

Na predlog premijera

POMOĆ IZ SRBIJE: Vlada Srbije šalje Ukrajini 100.000 evra

Društvo -
Vlada je odlučila da humanitarnu pomoć za potrebe osoba raseljenih usled oružanih sukoba uruči u Kijevu ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović

BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je danas predlog premijera Aleksandra Vučića da uputi jednokratnu pomoć Ukrajini u iznosu od 100 hiljada evra, a na sednici je usvojeno i više zakonskih predloga.

Vlada je odlučila da humanitarnu pomoć za potrebe osoba raseljenih usled oružanih sukoba uruči u Kijevu ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović. Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, Vlada je donela odluku o formiranju Stalne koordinacione grupe za nadzor nad sporovođenjem Nacionalne strategije za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma.

Ovaj tim će, kako se očekuje, uspostaviti efikasni mehanizam za sistematsku borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma. Vlada je usvojila i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju, Predlog zakona o dopuni Zakona o sudijama i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o privatnom obezbeđenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track