PONOS: Srpski studenti napravili formulu!
Foto: Mar

Predstavljena "Drumska strela 2014

PONOS: Srpski studenti napravili formulu!

Društvo -
Podržimo ih Mladi talenti su jedini sa Balkana koji će, ako skupe oko 3.000 evra, otići na takmičenje u Austriju i Italiju
1 / 11 Foto: Mar

BEOGRAD - Studenti Mašinskog, Saobraćajnog, Elektrotehničkog i Fakulteta organizacionih nauka s ponosom su juče u TC "Ušće" predstavili formulu "Drumska strela 2014", koju su sami osmislili i napravili.

Ovo trkačko vozilo je treće u nizu koje su stvorili talentovani mladići i devojke, a ukoliko skupe neophodan novac, mladi geniji će se u avgustu takmičiti u vožnji formule u Austriji i Italiji.

- Od novembra je ceo tim od 26 kolega radio na pravljenju bolida. Svima nam se život pretvorio u to, danonoćno smo osmišljavali i organizovali sredstva i delove da bismo napravili formulu koja je ispred nas. Jedino što nam nedostaje je agregat, koji već nekoliko meseci ne možemo da nabavimo. Ipak, optimisti smo i verujemo da ćemo uspeti. Prijavili smo se za dva takmičenja. Prvo je u Austriji 17. avgusta, a onda i u Italiji od 29. avgusta. Da bismo uspeli da odemo, neophodno nam je oko tri hiljade evra, i to za prevoz i hranu, a smeštaj bismo imali u kampovima - priča za Kurir Nemanja Matijašević (24), student četvrte godine na Mašinskom fakultetu i jedan od projektanata formule.

Srpski mladi talenti su jedini sa Balkana koji će, ako skupe finansijska sredstva, ići na takmičenje.

(S. S.)

Pomozimo im

Račun za uplatuBanka Intesa

Na ime: Udruženja Formula student tim "Drumska strela", Beograd dinarski račun:160-399026-75

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track