Popović: SNP podržava legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe!
Foto: Nemanja Pancic

Inicijativa

Popović: SNP podržava legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe!

Društvo -
Srbija, zarad zdravlja svojih građana, treba da sruši tabue i dozvoli obolelima da legalno koriste ovaj lek, naravno uz kontrolu lekara i nadležnih državnih službi, rekao je Popović

BEOGRAD - Srpska narodna partija podržala je inicijativu za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe koja je nedavno podneta Ministarstvu zdravlja Republike Srbije.

"Iako svestan činjenice da ovim potezom stavljam svoj i partijski rejting na kocku jer je ova tema u našem narodu još uvek veliki tabu i nepoznanica, odlučio sam da tako učinim iz duboko ljudskih i humanih razloga", rekao je predsednik te stranke Nenad Popović.

Prema njegovim rečima Srbija je zemlja u kojoj ljudi masovno obolevaju od najtežih, vrlo često i neizlečivih bolesti.

"Skoro da nema porodice u kojoj neko nije oboleo od karcinoma, multiple skleroze, dijabetesa… Putujući po svetu, imao sam prilike da čujem i da se lično uverim da se preparati na bazi kanabisa vrlo uspešno koriste u lečenju mnogih oboljenja, naročito malignih koje desetkuju naš narod. Takođe, saznao sam i za brojna istraživanja koja potvrđuju da se kanabis može uspešno koristiti u raznim terapijama", rekao je Popović.

On tvrdi da u svom najbližem okruženju ima prijatelje koji su se lečili i izlečili ovom metodom.

"Zato smatram da Srbija, zarad zdravlja svojih građana, treba da sruši tabue i dozvoli obolelima da legalno koriste ovaj lek, naravno uz kontrolu lekara i nadležnih državnih službi Republike Srbije, kako bi se sprečila svaka eventualna zloupotreba", rekao je Popović.

On je apelovao i na ostale stranke da podrže ovu inicijativu i učine nešto što, kako kaže, izlazi iz okvira dnevne politike i tiče se naših života i opstanka.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track