Posao je spas za žene koje su žrtve nasilja!
Foto: Zorana Jevtić

Finansijska stabilnost važna za novi početak

Posao je spas za žene koje su žrtve nasilja!

Društvo -
Znajući da je nedostatak novca najčešći razlog zbog kojeg se ne napuštaju nasilnici, „Dajrekt medija“ zaposlila jednu od štićenica sigurne kuće

BEOGRAD - Poručila bih svim ženama koje su bile žrtve nasilja u porodici da skupe snagu i pobegnu od nasilnika! Teško je, ali nije nemoguće. Kada sam pre nekoliko dana saznala da sam dobila posao - plakala sam od sreće! Bivši suprug mi je uvek zabranjivao da se školujem i radim, a sada ću moći sama da brinem o sinu.Ovako o mnogobrojnim psihološkim, ali i ekonomskim problemima s kojima se susreću žene žrtve nasilja za Kurir svedoči Vesna Zdravković (43), koja se trenutno nalazi u jednoj od sigurnih kuća u Beogradu.

Lavica... Vesna Zdravković
Lavica... Vesna Zdravković

Osamostaljivanje žena

Znajući da je nedostatak novca često jedan od problema zbog kojeg žene ne napuštaju svoje nasilne muževe, kompanija „Dajrekt medija“ zaposlila je u oktobru jednu od štićenica sigurne kuće. Ona kaže da je jedan od najvećih problema osamostaljivanje žena žrtava nasilja, budući da su u najvećem broju slučajeva ekonomski zavisne od nasilnika.Vera u bolje dane- Mi smo odlučili da hrabrost ovih žena podržimo i zapošljavanjem u našoj kompaniji ulijemo im optimizam i nadu u bolje dane. Njima je neophodna ne samo socijalna podrška institucija već i kompanija, kao i ohrabrenje svih nas pojedinačno - smatra Milica Marković, menadžer za korporativne komunikacije u „Dajrekt mediji“. Pored programa volontiranja i zapošljavanja, a u okviru podrške Savetovalištu protiv nasilja u porodici, ova kompanija pomogla je adaptaciju i rekonstrukciju tri sigurne kuće u Beogradu.(J. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track