POSLEDNJI INTERVJU MILKE CANIĆ: Slavila je Uskrs krišom
Foto: Printskrin

Preminula nakon bolesti

POSLEDNJI INTERVJU MILKE CANIĆ: Slavila je Uskrs krišom

Društvo -

Milka Canić preminula je u sredu, 19. oktobra, u 72. godini. U svom poslednjem intervjuu koji je dala za Kurir pre samo godinu dana, Milka je pričala o radostima hrišćanskog praznika.

Milka Canić, koju će cela Srbija pamtiti kao supervizorku TV kviza "Slagalica", volela je da slavi najradosniji praznik Uskrs, ali je to radila krišom jer je u doba komunizma obeležavanje Uskrsa bilo neprimereno.

"Kad sam bila dete, bilo je vreme komunizma. Moj otac je bio komunista i Uskrs se tada nije slavio toliko. Međutim, moja majka je sa nama decom to krišom radila, farbali smo jaja i takmičili smo se ko će više njih da ofarba, čije je jaje lepše i ko će da pobedi", sa osmehom se prisećala čuvena lektorka.

Ona kaže da obeležavanje Uskrsa nije bilo "svečano i spektakularno", ali da je u njemu mnogo uživala. Kradimice, ona je pevala i tada zabranjenu pesmu, koja je u tajnosti doma ubrzo postala hit u Srbiji.

"Tada je bilo zabranjeno pevanje narodne pesme "Na Uskrs sam se rodila". Iako nije smela da se peva javno, pevala se krišom po kućama, pogotovo na Uskrs", rekla je Canićeva i dodala da je uvek uživala u ovom prazniku i sreći koju deci pruža.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track