POSTHUMNO ODLIKOVANJE: Porodica Omera Mehića primiće orden do kraja nedelje
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ipak nije odbila orden

POSTHUMNO ODLIKOVANJE: Porodica Omera Mehića primiće orden do kraja nedelje

Društvo -
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je porodicama nastradalih pilota nedavno uručio posthumna odlikovanja, a supruga pilota heroja Omera Mehića tada, zbog privatnih obaveza, orden nije preuzela

BEOGRAD - Porodica pilota Omera Mehića, koji je stradao u padu helikoptera 13. marta, primiće orden za hrabrost "Miloš Obilić" krajem ove nedelje, javila je Televizija N1.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je porodicama nastradalih pilota nedavno uručio posthumna odlikovanja, a supruga pilota heroja Omera Mehića tada, zbog privatnih obaveza, orden nije preuzela.

Orden će joj biti naknadno uručen, najverovatnije u petak. Tokom dana, u medijima se pojavila informacija da je Mehićeva supruga odbila da primi odlikovanje.

Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Vojni helikopter, koji je prevozio bolesnu bebu, pao je na oko kilometar od beogradskog aerodroma, pored auto-puta. Svih sedam osoba koje su se nalazile u letelici, uključujući i bebu staru pet dana, stradale su.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U najvećoj helikopterskoj tragediji u Srbiji od 1996. godine u petak uveče poginuli su beba stara pet dana iz porodice Ademović, major Omer Mehić, kapetan Milovan Ðukarić, zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, anesteziolog Dževad Ljajić, inače rođak ministra Rasima Ljajića, i tehničar Miroslav Veselinović iz Novog Pazara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track