POTVRDA PRIJATELJSTVA KUVAJTA I SRBIJE: Stefanović i Abdulsamad o unapređenju saradnje!
Foto: MUP

Sastanak

POTVRDA PRIJATELJSTVA KUVAJTA I SRBIJE: Stefanović i Abdulsamad o unapređenju saradnje!

Društvo -
Srbija želi da unapredi put ka Evropskoj uniji i bude dobar i pouzdan partner u borbi protiv terorizma, koji je danas velika pretnja za ceo svet, naglasio je ministar Stefanović

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, razgovarao je danas sa novoimenovanim ambasadorom Kuvajta Jusefom Ahmadom Abdulsamadom o unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova,

"Srbija želi da unapredi put ka Evropskoj uniji i bude dobar i pouzdan partner u borbi protiv terorizma, koji je danas velika pretnja za ceo svet- naglasio je ministar Stefanović.

Ambasador Abdulsamad uputio je poziv ministru Stefanoviću da poseti Ministrarstvo unutrašnjih poslova Kuvajta i potpiše sporazum o saradnji u borbi protiv terorizma, organizovanog i visokotehnološkog kriminala, koji bi otvorio nove mogućnosti u saradnji u ovim oblastima.

Ambasador je pohvalio donošenje odluke o oslobađanju obaveze pribavljanja viza za ulazak u Republiku Srbiju za ostale državljane koji poseduju važeću šengen vizu, vizu Velike Britanije ili vizu SAD, da mogu da borave u Srbiji do 90 dana. Zajednički je konstatovano da će ta odluka ohrabriti veći broj državljana Kuvajta da dođu u Srbiju i tako još više unaprede privrednu i kulturnu saradnju Kuvajta i Srbije.

Ministar Stefanović je zahvalio državi Kuvajt na pomoći Srbiji koju su uputili tokom majskih poplava što još jednom potvrdilo dugogodišnje prijateljstvo dve zemlje.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track