Premijer najavio: Na proleće počinje izgradnja nove zgrade Kliničkog centra u Beogradu
Foto: Zorana Jevtic

Projekat vredan 95 miliona evra

Premijer najavio: Na proleće počinje izgradnja nove zgrade Kliničkog centra u Beogradu

Društvo -
Pokušavamo da nađemo investitora koji bi napravio moderniji Klinički centar na drugoj lokaciji, a da ovaj izmestimo iz Beograda koji je ubedljvo najveći sa 8.000 zaposlenih, rekao je Vučić u Jagodini

JAGODINA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da na proleće 2016. godine početi izgradnja nove zgrade Kliničkog centra u Beogradu u vrednosti od 95 miliona evra.

"Pokušavamo da nađemo investitora koji bi napravio moderniji Klinički centar na drugoj lokaciji, a da ovaj izmestimo iz Beograda koji je ubedljvo najveći sa 8.000 zaposlenih", rekao je Vučić novinarima u Jagodini. On je dodao da će do polovine sledeće godine sve bolnice biti okrečene, uređeni mokri čvorovi i kupatila, kao i najveći deo soba. Na pitanje zašto se daje novac za stadion kada su bolnice u Srbiji u lošem stanju, Vučić je rekao da je nacionalni stadion neophodan, ali da on nikada ne bi to stavio ispred uređenja bolnica i škola i najavio da će 2016. godine gotovo sve škole u Srbiji biti uređene i obnovljene.

"Nama je nacionalni stadion neophodan. Bez toga ne možemo da učestvujemo u Evropi. To je naša potreba i zavisi od toga koliko novca možemo da uštedimo. Pokazali smo ove godine da možemo i da ćemo imati novac za to", rekao je ; Vučić. Prema njegovim rečima, novca će biti više nego dovoljno i za jedno i za drugo ako uspe privatizacija Telekoma i davanje koncesije za Aerodrom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track