PRETHODNI PROPAO: Agencija za borbu protiv korupcije ponovila konkurs za direktora
Foto: Printsceen

Rok 15 dana

PRETHODNI PROPAO: Agencija za borbu protiv korupcije ponovila konkurs za direktora

Društvo -

BEOGRAD - Odbor Agencije za borbu protiv korupcije ponovo je danas raspisao konkurs za izbor direktora Agencije pošto je prethodni bio neuspešan, a rok za podnošenje prijava je 15 dana od objavljivanja oglasa u Službenom glasniku.

Kako je navedeno, na konkurs se može prijaviti punoletan državljanin Srbije, kome ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa i koji nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci.

Kandidat mora da ima završen pravni fakultet i najmanje devet godina radnog iskustva, da nije osuđen za krivično delo koje ga čini nedostojnim za vršenje funkcije direktora, te da nije član političke stranke.

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije 8. februara nije izabrao novog direktora te institucije, odnosno nijedan od kandidata nije uspeo da dobije neophodnih pet glasova.

Tada je za direktora Agencije konkurisalo ukupno 13 kandidata, među njima su bivši savetnici ministra pravde, funkcioner BIA i Republičkog javnog tužilaštva.

Poslednja direktorka Agencije Tatjana Babić podnela je ostavku 20. decembra prošle godine zbog izbora na mesto sudije Ustavnog suda Srbije, a za vršioca dužnosti imenovana je Verka Atanasković koja posao direktora obavlja od 27. januara ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track