PRIGODAN PROGRAM U PREŠEVU: Migranti uz muziku čekaju rešenje svog statusa
Foto: Profimedia

Kamp

PRIGODAN PROGRAM U PREŠEVU: Migranti uz muziku čekaju rešenje svog statusa

Društvo -
U okviru Prihvatnog centra u Preševu sinoć je u organizaciji mladih volontera organizovan prigodan kulturno-zabavni program u kome su učestvovali migranti koji borave u tom kampu.

Kako je Tanjugu rekao Valjon Arifi, predsednik udruženja "Youth for Refugees", među migrantima ima i onih koji su veoma nadareni pa su volonteri došli na ideju da organizuju prigodan program u kojem učestvuju sami migranti.

"Cilj naših aktivnosti u kampu je da pokažemo svetu da među migrantima ima mnogo talentovanih ljudi. Videli ste, imali smo mađioničara, komičara, pevača. Naš cilj je da se ovde druže Avganistanci, Sirijici, Iračani i drugi". Muzički izvođač Dija Aduan koji je u Preševo došao iz Iraka kaže da svojim muzičkim nastupom želi da malo oraspoloži ljude koji su umorni i koji su prošli dug put do Preševa.

"Ne mislim da će mi ovaj nastup pomoći da odem do Evrope, ovo radim zato što volim muziku. Otišao sam iz Iraka zato što želim da se borim za svoj muzički talenat, jer tamo to nisam uspeo", kazao je Aduan Tanjugu. Program je organizovan u jednom od šatora u okviru Prihvatnog centra a prisustvovalo je oko 200 migranata.

U Centru u Preševu ima oko 520 migranata koji su vraćeni iz Hrvatske, a koji čekaju na rešenje svog statusa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track