PROCES U HAGU Tibor Varadi: Odbijanje tužbe i protivtužbe je najlogičnije
Foto: Fonet

Profesor međunarodnog prava o sporu pred sudom pravde

PROCES U HAGU Tibor Varadi: Odbijanje tužbe i protivtužbe je najlogičnije

Društvo -
U takvom slučaju moguće bi bilo da se u obrazloženju presude pomenu neki zločini, jer je nedela bilo i sa jedne i sa druge strane, ali ona ne dostižu nivo genocida, rekao je Varadi.

BEOGRAD - Profesor međunarodnog prava Tibor Varadi, koji je bio srpski zastupnik u tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije za genocid, ocenio je da bi najlogičniji ishod procesa koji pred Međunarodnim sudom pravde vode Beograd i Zagreb po uzajamnim optužbama za genocid bio odbijanje tužbe Hrvatske i protivtužbe Srbije.

"U takvom slučaju moguće bi bilo da se u obrazloženju presude pomenu neki zločini, jer je nedela bilo i sa jedne i sa druge strane, ali ona ne dostižu nivo genocida", rekao je Varadi.

Varadi podseća da Haški tribunal ni u jednom slučaju u Hrvatskoj nije našao genocid i da je zato malo verovatno da će Međunarodni sud pravde naći ono što Tribunal nije.

"Nadam se da će se ići u pravcu odbacivanja tužbi i da ćemo prestati jedni na druge da gledamo tako da je neko zločinac, a neko heroj, već da se posmatramo kao susedi, jer to jesmo izvan spora, to proizlazi iz života", rekao je Varadi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track