PROLEĆE U FEBRUARU: U subotu pljuskovi, uveče razvedravanje, a naredne sedmice 20 stepeni!
Foto: Profimedia

Prognoza

PROLEĆE U FEBRUARU: U subotu pljuskovi, uveče razvedravanje, a naredne sedmice 20 stepeni!

Društvo -
BEOGRAD - U Srbiji sutra pretežno oblačno i vetrovito, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima, na visokim planinama sa snegom, jutarnja temperatura od jedan do devet, najviša dnevna od 10 do 16 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko šest stepeni.

Posle podne prestanak padavina i delimično razvedravanje prvo u zapadnim predelima. Vetar umeren i jak južnih pravaca, u južnom Banatu, Pomoravlju i na planinama sa olujnim udarima, posle podne u slabljenju, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Sutra u Beogradu pretežno oblačno i vetrovito, povremeno sa kišom. Posle podne prestanak padavina i delimicno razvedravanje. Vetar umeren i jak južih pravaca, posle podne u slabljenju. Jutarnja temperatura oko sedam, najviša dnevna oko 12 stepeni Celzijusa.

Prema izgledima za sedam dana, do 20. februara, u Srbiji će u nedelju i početkom naredne sedmice toplo, vetrovito i promenljivo oblačno, ponegde sa kišom, a mogući su i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Maksimalna temperatura u većini mesta biće oko 20 stepeni.

Duvaće umeren i jak, u Podunavlju, Pomoravlju i na planinama povremeno i olujni južni i jugoistocni vetar. U sredu i četvrtak suvo i svežije, ali i dalje toplo za ovo doba godine, u petak novo naoblacenje sa kišom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja