PROTEST PROSVETARA: Javni čas Moral i etika da se ukaže na nemoralnost vlasti
Foto: Marina Lopičić

Pružili podršku kolegama

PROTEST PROSVETARA: Javni čas Moral i etika da se ukaže na nemoralnost vlasti

Društvo -
Predsednik kragujevačke Unije sindikata prosvetnih radnika Milan Jeftić je rekao da se prema posvetarima vrši svojevrstan oblik diskriminacije i primene dvostrukih standarda

KRAGUJEVAC - Nekoliko stotina prosvetnih radnika iz Kragujevca održalo je danas ispred Prve kragujevačke gimnazije javni čas, u zanak podrške kolegama iz Čačka i Kruševca koji, zbog štrajka, nisu primili februarsku platu.

Predsednik kragujevačke Unije sindikata prosvetnih radnika Milan Jeftić je rekao da se prema posvetarima vrši svojevrstan oblik diskriminacije i primene dvostrukih standarda. Dok smo bili zajedno sa režimskim sindikatma, moglo je da se razgovara sa nama, a sada se postupa drugačije, tako da na ovaj način pokušavamo da ukažemo na nemoralnost vlasti, rekao je Jeftić.

Odgovarajući na pitanja novinara o nastavku školske godine, pripremi učenika za maturu i njihovom ocenjivanju, on je rekao da nije ostalo puno prostora. Sada moramo da radikalizujemo protest. Ukoliko ministar ne želi da razgovara sa nama, moramo ga naterati na to. Jedan od načina da se to uradi je radikalizacija, pri čemu ćemo se pridržavati Zakona o štrajku, rekao je Jeftić i podsetio da taj zakon predviđa da tokom štrajka časovi traju 30 minuta i da se održavaju ispiti.

Prema rečima Jeftića, sve zavisi od ministra prosvete, pa i zaključivanje ocena, a sindikati se nadaju da će Verbić i njegovi saradnici odlučiti da nastave razgovore sa sindikatima, kako bi se izbegao najgori scenario.

Obraćajući se na “javnom času etike i solidarsnosti”, Jeftić je rekao da je "redar Verbić neopravdano odsutan, da je predsednik Odeljenjske zajednice ostao na času muzičke kulture da sluša Vivaldija, dok se blagajnik MMF nalazi u Švajcarskoj". Današnjem protestu kragujevačkih prosvetara pridružile su se i kolege iz drugih šumadijskih gradova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track