PRVA KAZNA: Izvršitelju Ivanu Mladenoviću disciplinska od 300.000 dinara
Foto: Shutterstock

Ministarstvo pravde

PRVA KAZNA: Izvršitelju Ivanu Mladenoviću disciplinska od 300.000 dinara

Društvo -
Komisija mu je izrekla novčanu kaznu koju je dužan da uplati na račun javnih prihoda u roku od 15 dana od prijema odluke. On radi kao izvršitelj za područje Višeg suda u Beogradu i Privrednog suda u Beogradu

BEOGRAD - Disciplinska komisija Ministarstva pravde izrekla je danas prvu disciplinsku meru profesionalnom izvršitelju iz Beograda zbog povrede Zakona o izvršenju i obezbeđenju i Kodeksa profesionalne etike izvršitelja.

Komisija je izvršitelju Ivanu Mladenoviću izrekla novčanu kaznu od 300.000 dinara, koju je dužan da uplati na račun javnih prihoda u roku od 15 dana od prijema odluke, navodi se u odluci u koju je Tanjug imao uvid. Mladenović radi kao izvršitelj za područje Višeg suda u Beogradu i Privrednog suda u Beogradu.

Disciplinska komisija za sprovođenje disciplinskog postupka protiv izvršitelja Ministarstva pravde utvrdila je da od 19. marta 2014. godine nakon proteka ostavljenog roka od osam dana, protivno Kodeksu profesionalne etike izvršitelja, Ministarstvu pravde nije dostavio obaveštenje o postupanju po merama za otklanjanje nedostataka u radu.

Pomenute mere naložene su nakon izvršenog službenog nadzora koji su obavila ovlašćena službena lica Ministarstva pravde. Ministarstvo pravde će do kraja dana rešenje Disciplinske komisije u celosti objaviti na svom sajtu.

Zamenica predsednika Komore izvršitelja Svetlana Manić rekla je za Tanjug da je odluka Disciplinske komisije Ministarstva pravde je obavezujuća i da se mora poštovati. "Izvršitleji su uvedenu u naš pravni sistem da bi na zakonit način postupali i Komora izvršitelja se otpočetka zalaže da izvršitelji postupaju zakonito, jer je to najviše u interesu izvrsitleja ali i celokupnog pravnog sistema", istakla je Manić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track