PUNE RUKE POSLA: Žene u Srbiji unajmljuju detektive da bi saznale da li ih partner voli
Foto: Thinkstock

KAO NA FILMU

PUNE RUKE POSLA: Žene u Srbiji unajmljuju detektive da bi saznale da li ih partner voli

Društvo -
Slepe kod očiju. Zateknu muža u krevetu sa drugom, ali bi da provere da li tu ima emocija. Stidljivi muškarci obraćaju se za pomoć kako bi prišli devojci

BEOGRAD - Ljubavnici najčešća meta detektiva!U Srbiji ima 20 detektivskih agencija i sve one rade punom parom. Detektivi kažu da su ljubavne i poslovne prevare najčešće oblasti kojima se bave.- Dešava se da partneri imaju sumnju, ali sve češće ima žena koje uhvate partnera u krevetu sa ljubavnicom, ali nisu sigurne da li je u pitanju prolazna avantura ili ljubav. Tada nas unajmljuju jer žele da saznaju da li su upletene emocije. Često to prokomentarišu rečenicom: „Eto, možda se samo desilo“ - priča za Kurir Stevan Đokić, direktor jedne detektivske agencije, i ističe da muškarci teže opraštaju preljubu.Provodadžije- Ima slučajeva da nas nakon kraćeg vremena pozovu da ponovimo istragu jer misle da se partner promenio. Dešava se da raskinu, pa da nas unajmi neko od partnera kako bi proverio da li ima nade da se opet pomire. Bilo je i zahteva da rasturimo novu vezu koju su te osobe započele. I to veoma uspešno radimo - ističe Đokić, koji se ovim poslom bavi 12 godina.

- Klijenti nam se potpuno otvaraju i ispričaju najdublje tajne jer se nikada ne zna koji detalj će biti ključan za razrešenje slučaja - kaže Đokić.Neretki su slučajevi da detektive unajmi stidljivi dečko koji ima simpatiju kojoj ne sme da priđe, a, kako kažu, u ovakvim slučajevima imaju 80 odsto uspešnosti.- Mi o toj devojci preko naših saradnika saznamo skoro sve i onda im nameštamo susrete. Međutim, ako saznamo da ona voli neku knjigu ili film, i on to mora da pročita i pogleda, ponekad mora da menja sebe - navodi Đokić i dodaje da je muškarce lakše navesti da se promene.Praćenje dece- U poslednje vreme mnogo nas angažuju roditelji da im pratimo decu jer sumnjaju da konzumiraju drogu. Nažalost, najčešće kasno reaguju. Imali smo slučaj šesnaestogodišnjaka, koji je imao dve i po godine narkomanskog staža - navodi naš sagovornik i dodaje da je majka ta koja prva posumnja.Privatni detektivi često budu angažovani od velikih kompanija koje žele da se isprati njihova konkurencija.- Pratimo kako se konkurentska kompanija snabdeva, kakve ima planove za budućnost. To su ozbiljne firme koje, da bi ostale u igri, moraju da prate konkurenciju - ističe detektiv i dodaje da nedeljno imaju od tri do pet novih slučajeva.

ČINJENICEOprema koju koriste detektivi- Olovka sa kamerom- GPS za vozila- dugme sa kamerom- sat sa kamerom- naočare sa kamerom- torbice sa kamerom*- različita odeća i automobili*** kamere mogu da se postave i u miš za računar, sam računar, telefon, produžni kabal, šteker...** (nekad se po tri puta u toku dana presvuku jer moraju da se stapaju sa okolinom)

Proverene metodeMUŽEVIMA ŠPIJUNIRAJU TELEFONEDetektiv Đokić objašnjava da postavljanjem malih uređaja na telefon mogu da vide sve poruke, slike i snimke, a takođe na ovaj način mogu da vide i šta se dešava oko telefona. Podešavanje telefona za snimanje obave tako što uglavnom, uz dozvolu žene koja je detektive unajmila da špijuniraju muža, noću, dok muž spava, uđu u stan i podese njegov telefon.

ŠtekarePOLITIČARI TEŠKI KADA TREBA DA PLATEPrema rečima detektiva, njihove usluge je ranije mogla da priušti samo viša klasa, a danas može i prosečan građanin.- Ljudi su spremni da izdvoje novac za ove usluge jer im to može rešiti budućnost. Često nas unajmljuju političari i javne ličnosti, koji su uglavnom teški za saradnju, ali i za plaćanje. Naravno, ima izuzetaka - zaključuje Đokić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track