RADIKALIZUJU ŠTRAJK: Prosvetari danas potpuno obustavljaju nastavu
Foto: Marina Lopičić

Protesti u celoj zemlji

RADIKALIZUJU ŠTRAJK: Prosvetari danas potpuno obustavljaju nastavu

Društvo -
Predstavnici reprezentativnih sindikata prosvete najavili su da će protest u Beogradu početi u 12.05 okupljanjem na Trgu Nikole Pašića i da će zatim uslediti šetnja do Vlade Srbije i Ministarstva prosvete

BEOGRAD - Prosvetni radnici danas će poptuno obustaviti rad i neće držati časove u školama, već će organizovati proteste u Beogradu i svim većim gradovima u zemlji.

Predstavnici reprezentativnih sindikata prosvete najavili su da će protest u Beogradu početi u 12.05 okupljanjem na Trgu Nikole Pašića i da će zatim uslediti šetnja do Vlade Srbije i Ministarstva prosvete.

"Očekujemo da se nastava ne održi u oko hiljadu škola u zemlji", rekao je za agenciju Beta Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Dragan Matijević.

Prosvetni radnici započeli su štrajk 17. novembra, a od tada se u većini škola nastava odvija skraćeno. Oni zhatevaju da budu izuzeti od smanjenja plata u javnom sektoru i da budu uvedeni platni razredi.

"Odlučili smo se za radikalizaciju štrajka, jer smatramo da su pregovori sa Ministarstvom prosvete oko štrajkačkih zahteva zapali u debeo ćorsokak i nadamo se da ćemo na ovaj način osvežiti pregovore", kazao je Dragan Matijević.

On je naveo da će poptuna obustava rada biti samo u ponedeljak, a da će se posle toga nastava održavati, kao i ranije, u trajanju od pola sata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track