RADNICI TROSPRATNICE U SURČINU: Gazda Ljubiša Buha Čume gradi bolnicu
Foto: Kurir Štampano

Novi biznis svedoka saradnika

RADNICI TROSPRATNICE U SURČINU: Gazda Ljubiša Buha Čume gradi bolnicu

Društvo -
Ljubiša je baš svratio 15 minuta pre nego što ste došli. Prošetao se, bacio pogled i otišao, rekli su nam radnici koje smo zatekli ispred velelepne trospratnice

Svedok saradnik na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića Ljubiša Buha Čume gradi bolnicu u centru Surčina i to, prema dostunim inforamcijama, bez dozvole!Naime, na samo nekoliko metara od zgrade Opštine Surčin izgrađena je velelepna trospratna zgrada od najmanje hiljadu kvadrata. Surčinci tvrde da će to biti bolnica. I to najbolja u gradu! . Radnici koji izvode finalne radove na ovom objektu nisu krili da im je “gazda Ljubiša Buha”, ali ništa više od toga nisu hteli da kažu. - Ljubiša je baš svratio 15 minuta pre nego što ste došli. Prošetao se, bacio pogled i otišao - rekli su nam radnici koje smo zatekli ispred velelepne trospratnice. Na naše pitanje šta će biti u ovoj zgradi, radnici su samo slegli ramenima. - Ništa mi ne znamo. Naše je da radimo i ćutimo - kratko su nam rekli.

Ljubiša Buha, zaštićeni svedok na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića, na pitanje šta će biti u zgradi u centru Surčina i da li ima sve potrebne dozvole za gradnju.- A da li se ja mešam u vaš privatan život?! - odgovorio je Čume. U Ministarstvu zdravlja proverili smo da li je možda Ljubiša Buha dao bilo kakvo obaveštenje o tome da gradi bolnicu u Surčinu.- Do današnjeg dana Ministarstvo zdravlja nije primilo nikakav zvanični zahtev za otvaranje bilo kakvog privatnog zdrastvenog objekta u Surčinu - rečeno nam je u kabinetu ministra Zlatibora Lončara Prema podacima iz katastra, “Čumetova bolnica” leži na parceli koja je podeljena na četiri dela i ima 13 vlasnika. Vlasnici najvećeg dela su bivša Čumetova supruga Ljilja Buha, Opština Surčin i država Srbija. U katastru nema nikakvih dokaza da su podneti zahtevi za dozvole za gradnju ovog objekta. U Opštini Surčin nije bilo moguće dobiti nikakvu informaciju o Čumetovom zdanju. Osim što su nas stalno upućivali iz jednog sektora u drugi, uplašeni službenici molili su nas da ne pitamo njih za Čumetovu zgradu. - Ne mogu vam reći koja je namena zgrade jer nemam taj podatak. Izvinite, ali moraćete da kontaktirate s načelnikom opštinske uprave - rekao je Borislav Budalić iz Odeljenja za imovinsko-pravne i stambene poslove. Načelnik opštinske uprave Branislav Stamenković bio je suviše zauzet da bi se javio, a za predsednicu opštine Vesnu Šalović rekli su nam da je na odmoru. Rečeno nam je i da dozvolu za gradnju mora da izda Grad Beograd. Uputili smo pitanja Sekretarijatu za urbanizam Grada Beograda, ali nikakav odgovor još nismo dobili.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track