Radosav Ranković dobio novi dom: Ne bih ja plak'o, suze same idu!

SREĆAN KRAJ

Radosav Ranković dobio novi dom: Ne bih ja plak'o, suze same idu!

Društvo -
Znaš i sam đe si me proljetos naš'o. U onom jadu, sve im'o, a u sekundu ost'o bez ičeg. Ponovo imam kuću, Ðurđic ću slaviti, veli nam Baba brišući oči
1 / 3

BAJINA BAŠTA - Radosav Baba Ranković (50) iz Okleca kod Bajine Bašte, čiju je kuću proletos odnelo klizište, a njegova tužna priča rasplakala Srbiju, uselio se juče u nov dom!

Tuga i radost... Dve slike u šest meseci
Tuga i radost... Dve slike u šest meseci

Srećan do neba, pokazivao je gostima prostorije u kojima će ubuduće živeti sa ženom Dragicom, sinom Milenkom, snahom Svetlanom, unučićima Radosavom, Marijanom i Katarinom.- Ovo mi je hodnik, ovo kupatilo, ovo primaća soba, ovo spavaća, a ovo mi je velika soba - leteo je Baba, ponosan, radostan kao niko.

Kao što je u ovom kraju običaj, prvi je vrata nove kuće juče ujutru otvorio Babin kum Milosav Stefanović iz susedne Rogačice, doneo kumovski kolač, „darivao“ šporet, a onda su se on i Baba izljubili, kum i Babin sin Milenko slomili kolač, pomolili se Bogu da u kući krene napredak.

Baba podelio zahvalnice... Ranković s predsednikom opštine
Baba podelio zahvalnice... Ranković s predsednikom opštine

A Baba, samo što je običaj završen, zamakao za ćošak. Ja za njim, kad Baba tamo plače ko kiša, sve rukavom briše suze:- Ne bih ja, Šaponja, plak‘o, bog mi je svedok, ali suze idu same... Znaš i sam đe si me proljetos naš‘o. U onom jadu, sve im‘o, a u sekundu ost‘o bez ičeg. Radosnice su ovo, moj prijatelju... Ponovo imam kuću, slavu ću, moj Ðurđic, slaviti pod svojim krovom - počeo je da mi se pravda grleći sedmoro unučića.Novi dom Rankovića poklon je Fondacije „Pazova za najugroženije‘‘, koja je obezbedila materijal, platila deo dnevnica za majstore, a pomogla je i opština, Drinsko-limske hidroelektrane, privatnici iz Bajine Bašte.(Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja