RASPISAN KONKURS, 87 MILIONA MEDIJIMA U SRBIJI: Evo koji USLOV je potrebno ispuniti
Foto: Stefan Jokić

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije

RASPISAN KONKURS, 87 MILIONA MEDIJIMA U SRBIJI: Evo koji USLOV je potrebno ispuniti

Društvo -

BEOGRAD - Ministarstvo kulture i informisanja Srbije raspisalo je danas konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije, radio, internet medije i novinske agencije u 2017. godini za šta je opredeljeno 87 miliona dinara, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Konkurs se raspisuje radi pružanja finansijske podrške medijskim sadržajima koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja, definisanog članom 15. Zakona o javnom informisanju i medijima.

Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 500.000 dinara, a najveći iznos sredstava po projektu iznosi pet miliona dinara. Učesnik Konkursa može podneti zahtev za sufinansiranje najviše do 80 odsto vrednosti projekta.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Na Konkursu može učestvovati izdavač medija čiji medij je upisan u Registar medija koji se vodi u Agenciji za privredne registre, sa podacima upisanim u skladu sa Zakonom, pravno lice, odnosno preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja i koji priloži dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija.

Pravo učešća na Konkursu nemaju izdavači koji se finansiraju iz javnih prihoda.Pravo učešća na Konkursu nemaju lica koja su u prethodnom periodu dobila sredstva namenjena projektnom sufinansiranju, a nisu u ugovorom propisanom roku i formi podnela narativni i finansijski izveštaj i lica za koja se utvrdi da su sredstva nenamenski trošila.

Foto: AP/Ilustracija
Foto: AP/Ilustracija

Učesnik Konkursa može konkurisati samo sa jednim projektom.Izdavač više medija ima pravo učešća na Konkursu s jednim projektom za svaki medij.Učesnik konkursa koji je u tekućoj kalendarskoj godini već koristio sredstva namenjena projektnom sufinansiranju u oblasti javnog informisanja na republičkom, pokrajinskom ili lokalnom nivou, može učestvovati na konkursu za sufinansiranje istog projekta samo još jednom u toj godini, i to u iznosu koji, uz sredstva koja je već dobio, ne prelazi 80 odsto vrednosti projekta.

Programski prioriteti su očuvanje srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta i jezika, natalitet, programi namenjeni deci, unapređenje položaja i ravnopravnosti određenih društvenih grupa - ekonomski i socijalno ugroženih društvenih grupa, žena, starih, pripadnika LGBT populacije, evropske integracije, zaštita životne sredine, korupcija, siromaštvo, govor mržnje, migrantska kriza, unapređenje medijske pismenosti i rodna ravnopravnost, navodi se u konkursu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track