RAZMENA PODATAKA: Vojnogeografski institut i Geodetski zavod potpisali sporazum o saradnji
Foto: Geozavod

Prvi put u istoriji

RAZMENA PODATAKA: Vojnogeografski institut i Geodetski zavod potpisali sporazum o saradnji

Društvo -
BEOGRAD - Vojnogeografski institut (VGI) i Republički geodetski zavod (RGZ) potpisali su danas Sporazum o stručnoj i tehničkoj saradnji koji predviđa saradnju i unapređenje rada i efikasnosti tih institucija u realizaciji zajedničkih projekata.

Sporazumom, koji su potpisali načelnik VGI Stevan Radojčić i direktor RGZ-a Borko Drašković, omogućeno je da te institucije međusobno dopunjuju svoje delatnosti, izbegnu dupliranje posla i obezbede racionalnu upotrebu ljudskih i tehničkih resursa što je od koristi i za institucije i za društvo, navodi se u saopštenju RGZ-a.

Osnovni cilj saradnje je unapređenje rada i efikasnosti pomenutih institucija u realizaciji zajedničkih projekata od značaja za Srbiju i Vojsku Srbije, navodi se u saopštenju u kom se dodaje da će se saradnja realizovati u oblasti topografskog premera, osnovnih geodetskih radova, topografsko-kartografske delatnosti i premera državne granice.

Dve institucije će razmenjivati podatke, znanja, veštine, informacije, stručnu i tehničku dokumentaciju, publikacije, bibliotečki materijal...

U okviru saradnje formiraće se zajednički stručni i ekspertski timovi, planirati i realizovati zajednički projekti, obuke i kursevi.

Po potrebi, VGI i RGZ mogu da zajednički rade na izradi stručno-tehničke regulative iz svoje nadležnosti i preduzimaju aktivnosti od značaja za unapređenje svoje delatnosti, navodi se u saopštenju.Kako se dodaje, potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i zamenik načelnika VGI Zoran Srdić i načelnik Odeljenja za premer Dejan Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track