RIJALITI IZNAD ZAKONA: Štite kriminalce zbog gledanosti
Foto: Damir Dervišagić

Sporna odluka Višeg suda u Beogradu

RIJALITI IZNAD ZAKONA: Štite kriminalce zbog gledanosti

Društvo -
Jedni tvrde da je višestrukom osuđeniku, povratniku u svetu kriminala mesto na odsluženju kazne, a ne na televiziji sa nacionalnom frekvencijom

Vest da je Viši sud u Beogradu omogućio Kristijanu Goluboviću da odloži odlazak u zatvor, ustalasala je domaću javnost.

Jedni tvrde da je višestrukom osuđeniku, povratniku u svetu kriminala mesto na odsluženju kazne, a ne na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, dok drugi tvrde da je razumo dozvoliti mu da završi započeti posao u rialitiju Farma.

"Viši sud u Beogradu je prilikom donošenja odluke kojom je osuđen odloženo izršenje kazne zatvora, imao u vidu priložene dokaze u predmetu, period odlaganja, kao i period predviđen za realizaciju preuzetih ugovornih obaveza od strane osuđenog, te naročito činjenicu da apsolutna zastarelost izvršenja kazne zatvora u konkretnom slučaju nastupa 2034. godine, pa je našao da Prvi osnovni sud u Beogradu nije dovoljno cenio sve navedene okolnosti i dokaze prilikom donošenja prvostepene odluke i istu preinačio", piše u Odluci Višeg suda u Beogradu o odlaganju izvršenja kazne zatvora osuđenom Aleksandru Kristijanom Golubovića.

Njegov dugogodišnji branilac tvrdi da ova odluka suda nikoga ne bi uznemirila, osim što se radi o Kristijanu Goluboviću.

Kristijanov branilac, foto printskrin
Kristijanov branilac, foto printskrin

"On izvršava ugovorne obaveze koje je dogovorio sa produkcijom Pinka i on ima izuzetno čvrste dokaze da on obavlja taj posao. Prvi i osnovni sud je morao odmah da usvoji njegovu prvu molbu za odlaganja", kaže Kristijanov branilac.

Dragan Popović tvrdi da je odlaganje izdržavanja kazne mogućnost, a ne pravo optuženog i da je odluka suda duboko sporna.

"Mislim da je to izigravanje tog instituta. To je za siromašne ljude kojima je egzistencija duboko ugrožena, ne za već poznate kriminalce koji bi da idu u rijaliti šou, pa zbog toga ne bi da idu na odsluženje kazne", kaže Popović.

Dragan Popović, foto printskrin
Dragan Popović, foto printskrin

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track