Ružić i Stefanović podržali transvestite
Foto: Dado Đilas, Aleksandar Jovanović

Političari im daju vetar u leđa

Ružić i Stefanović podržali transvestite

Društvo -
Trans-osobe održaće skup 20. septembra, za kada je zakazan i Prajd, s tim što će oni samo stajati, a gejevi i lezbijke će šetati

BEOGRAD - Skup trans-osoba, koji će se 20. septembra održati u Pionirskom parku u Beogradu, pojedini srpski političari zdušno podržavaju.Ali nisu baš spremni i da im se pridruže.- Pravo na različitost ne sme biti suspendovano. Naše društvo još nije zrelo u tom pogledu, ali nije ni homofobično. Trans-osobe imaju moju podršku, a da li ću baš tog dana doći, paaa.... Ne mogu da znam - kaže poslanik SPS Branko Ružić.Zanimljivo je da će se istog dana, ali potpuno odvojeno, održati i beogradski Prajd. Dok će trans-osobe samo stajati, učesnici gej parade planiraju da šetaju od Vlade Srbije u Nemanjinoj do platoa ispred Skupštine grada Beograda.- Nisam znao da su odvojeni skupovi. Poznato je da ja podržavam Prajd i ne bih pravio razliku između te šetnje i skupa trans-osoba. Jedino ne znam kako da budem na dva mesta u isto vreme - odgovara poslanik DS Borislav Stefanović.Kako kaže, ne očekuje da će ijedan od ova dva skupa naići na veću podršku kod političara:- Znate kako, političari se vode većinskim mišljenjem i gledaće da mu idu niz dlaku. To znači da većina njih neće smeti glasno i jasno da kaže da podržava održavanje ovih skupova.Za Dragana Markovića Palmu, predsednika Jedinstvene Srbije, dileme nema.- Moj stav po tom pitanju ostao je nepromenjen, ali oglasiću se kad dođe vreme - kaže Palma.(M. L.)

Nisu na istoj linijiSUKOB GEJEVA I TRANSVESTITAStajaći skup trans-osoba organizovaće udruženje građana Egal i Gej lezbijski info-centar (GLIC), a namera im je da između ostalog „iskažu nezadovoljstvo radom Parade ponosa“. Goran Miletić, jedan od organizatora Prajda, odgovara da podržava skup trans-osoba koji se održava istog dana kad i Prajd i da ne vidi u čemu je problem.- Pretpostavljam da organizuju skup istog dana da bi privukli više pažnje i podržavam ih potpuno - kaže Miletić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track