SAOBRAĆAJNA POLICIJA: 31 povređen u 68 nezgoda na putevima u Srbiji, oprez u vožnji
Foto: Beta

Stanje na putevima

SAOBRAĆAJNA POLICIJA: 31 povređen u 68 nezgoda na putevima u Srbiji, oprez u vožnji

Društvo -
U Beogradu su evidentirane 33 saobraćajne nezgode ukojima je 11 osoba povređen

BEOGRAD - Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 68 saobraćajnih nezgoda u kojima je 31 osoba povređena.

Istovremeno, u Beogradu su evidentirane 33 saobraćajne nezgode ukojima je 11 osoba povređeno.

Kako navodi Auto-moto savez Srbije, mogući su pljuskovi koji uslovljavaju mestimično vlažne ili mokre kolovoze. U jutarnjim i večernjim satima duž rečnih tokova po kotlinama i preko prevoja saobraćaj otežava niska oblačnost i magla koja smanjuje vidljivost.

Otapanje snega u planinskim predelima je uzrok odrona na putevima kroz stenske useke i klisure. Posebno treba biti pažljiv u vožnjitokom noći kada je vidljivost ograničena, kao i na ulazu i pri izlazu iz tunela.

Kao posledica velikih oscilacija u temperaturama i čestih padavina, javljaju se razna oštećenja na kolovozu koja mogu ugroziti bezbednost.

Kako je saopštilo JP "Putevi Srbije", zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje oprez u vožnji. Najopterećeniji putni pravci su I prioriteta - auto-putevi.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanjaputničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track