SARADNICA LAZARA KRSTIĆA: Milica Bisić pazarila 3 stana i hacijendu
Foto: Fonet

Na proveri Poreske uprave

SARADNICA LAZARA KRSTIĆA: Milica Bisić pazarila 3 stana i hacijendu

Društvo -
Ona je za osam godina postala vlasnica nekoliko stanova na Voždovcu, ali i jedne hacijende sa velikim imanjem kod Surčina.

Milica Bisić, koja je prema tvrdnjama v. d. direktora Poreske Uprave Marka Marinkovića preuzimala podatke iz sektora za informacione i komunikacione tehnologije Uprave, za samo nekoliko godina postala je vlasnik nekoliko nekretnina u Beogradu. U okviru ovog predmeta proverava se i poreklo nekretnina nekadašnje sekretarke Ministarstva finansija.,Prema podacima do kojih je list došao iz policije i tužilaštva, koji proveravaju navode Poreske uprave da su Bisićeva i još nekoliko lica iznosili poverljive podatke, ona je za osam godina postala vlasnica nekoliko stanova na Voždovcu, ali i jedne hacijende sa velikim imanjem kod Surčina.- U sklopu informacija koje prikupljamo, proveravaćemo i imovinsko stanje tih lica, među kojima će se proveravati i poreklo imovine Milice Bisić - dodajajeizvor lista.

Milica Bisić je pre 12 godina bila direktorka Poreske uprave Srpske, u vreme kada je premijer bio Mladen Ivanić. Tada su je optuživali za novodni šverc cigareta iz RS u Srbiju. Pored toga, objavljeno je i da je učestvovala u otvaranju posebnog računa u jednoj banci u Banjaluci na koji je odlazila prinudna naplata poreza, ali da taj novac nikad nije usmeren u budžet. Ona je sve to demantovala.

Foto: Beta
Foto: Beta

- Milica Bisić je od 2006. do 2014. godine prema našim saznanjima pazarila najmanje tri stana u Beogradu na opštini Voždovac, a sumnjamo da poseduje još jedan. I svi oni su različite kvadrature. Pored toga, Bisićeva je vlasnica i imanja i velelepne hacijende na teritoriji Surčina, tačnije u selu Progar, površine od oko 500 metara kvadratnih. Ono što je zanimljivo jeste da je skoro sve nekretnine gradio jedan investitor - objašnjava naš izvor iz Tužilaštva.Podsetimo, za krađu podataka iz Poreske uprave, pored Milice Bisić, nekadašnje državne sekretarke Ministarstva finansija dok je ministar bio Lazar Krstić, osumnjičeni još Ivan Posavec, nekadašnji Krstićev savetnik, radnice Poreske uprave Aleksanadra Hubač i Marija Anđelković, i još dva lica, čiji se identitet upravo utvđuje. Sumnja se, između ostalog, da su neovlašćeno izneli i podatke koji se odonose na zemljište na kojem treba da se izgrade deo „Južnog toka“ kako bi ih prodali u inostranstvu.Početkom novembra Poreska uprava Srbije je prosledila informaciju Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, koje je od policije i Ministarstva finansija zatražilo prikupljanje informacija. Sumnja se da su svi oni od 2012. do 2014. godine neovlašćeno pristupili, obradili i izneli strateški važne podatke o finansijskim pokazateljima, makroekonomiji i budžetu. Pored toga, sumnjiče se da su nezakonito uzeli i podatke o većini poreskih obveznika u Srbiji.

(Alo)

Bisić: Neka proveravaju!Milica Bisić juče nije bila raspoložena za razgovor.- Ne znam šta hoćete do mene?! Ne čitam vaš list i ne znam šta ste pisali, ali neka se sve proverava! Sve što sam imala, ja sam već rekla. Očekujem rasplet u nadležnim institucijama - izjavila je ona. Podsetimo, Bisićeva, koja je profesor Javnih finansija i Fiskalne politike na FEFA i direktor tržišta u KPMG-u, ranije je izjavila da „nikada, ni na koji način nije bila u dodiru sa podacima koji bi mogli da se smatraju tajnim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track