SAŠA MIRKOVIĆ: Odgovor nepostojećoj agenciji Tanjug i bivšoj direktorki Branki Đukić
Foto: Zorana Jeftić

Reakcija

SAŠA MIRKOVIĆ: Odgovor nepostojećoj agenciji Tanjug i bivšoj direktorki Branki Đukić

Društvo -
Ugašena Novinska agencija Tanjug je na svom još uvek aktivnom portalu postavila tekst pod nazivom: Kampanja traje i protiv ugašenog Tanjuga, u kome se tvrdi da je za gašenje ove novinske agencije kriva dugoročna kampanja koju su pojedinci i institucije vodili protiv Tanjuga.

U uvodnom delu teksta, piše da je Novinska agencija Tanjug danas preduzela mere u cilju zaštite svog ugleda i imena, nakon što je u registar APR upisan medij sa nazivom TANJUG INFO.

Zbog dela saopštenja u kome se navodi da “nastupanje Saše Mirkovića kao čuvara imena i dela i tradicije Tanjuga" samo je poslednji u nizu pokušaja da se unizi Tanjug“, oglasio se i sam Saša Mirković.

"Nepostojeća agencija Tanjug i Branka Đukić, direktor nepostojeće agencije koja radi mimo svih zakonom propisanih okvira, današnjim saopštenjem pokušali su da nanesu štetu novootvorenom mediju TANJUG INFO i meni lično iz samo njima znanih razloga, kao i da obezvrede moje zalaganje za očuvanje tradicije i brenda, makar kroz očuvanje imena Tanjug.

Novinska agencija Tanjug ugašena je 5. novembra stupanjem na snagu Odluke o prestanku rada Novinske agencije Tanjug, objavljene u Službenom glasniku. Ovo jednostavno znači da Tanjug više ne postoji. Isto tako ne može postojati ni direktor nepostojeće agencije, kako se i dalje predstavlja Branka Đukić.

Današnje saopštenje uputila je nepostojeća direktorka nepostojeće agencije, sa meni neshvatljivim tvrdnjama da sam ja, registrovanjem TANJUG INFO učinio „poslednji u nizu pokušaja da se unizi Tanjug“!? Kako se može uniziti nešto što više ne postoji? I kako logo novootvorenog medija može da ima sličnosti sa logotipom agencije koja više ne postoji? Tanjug je bio brend koji je, na žalost, otišao u istoriju.

Ja sam sam bio jedan od prvih koji je apelovao da nađemo načina i sačuvamo Tanjug. Većina je odlučila – i Tanjuga više nema! A moje nastojanje da od zaborava sačuvam makar uspomenu na jedan veliki brend, danas je omalovažen od strane nepostojećeg direktora nepostojećeg Tanjuga. U svom obraćanju Branka kaže da je druga stvar što više ne može da postoji kao državna agencija.

Ali, Tanjug je ozbiljna medijska kuća, i nedopustivo je da se o njegovom statusu i sudbini, kao i sudbini ljudi u Tanjugu, debatuje na tabloidan način. A ja je pitam ko stoji iza te „druge stvari“,i kako ce onda Tanjug da postoji ako ne moze kao državna agencija, a nije prodata u postupku privatizacije, ili je bilo skrivenih namera, nje ili nekoga ko je njoj blizak?“, saopštio je Mirković.

(MojaTV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track