Sastanak Vučića i Policijskog sindikata: Policajcima dogodine po 20.000 i dnevnice od 2.000 dinara
Foto: Tanjug Oksana Toskić

Nemanjina 11

Sastanak Vučića i Policijskog sindikata: Policajcima dogodine po 20.000 i dnevnice od 2.000 dinara

Društvo -
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastali su se danas sa predstavnicima Policijskog sindikata.
1 / 4 Foto: Tanjug Oksana Toskić

Predsednik policijskog sindikata Srbije (PSS) Veljko Mijailović izjavio je danas da će svim zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) u toku sledeće godine biti isplaćeno oko 20.000 dinara i da će dnevnice za policajce biti povećane na oko 2.000 dinara.

Mijailović i članovi Upravnog odbora PSS sastali su se jutros sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem. U saopštenju PSS navodi se da su na sastanku dogovoreni načini da se poboljša status zaposlenih u policiji i da je premijer zahvalio predstavnicima PSS što su odložili štrajk glađu i nisu dozvolili da bude ispolitizovan i iskorišćen za destabilizaciju zemlje.

"Premijer je pokazao razumevanje za probleme u policiji i obećao pomoć. Pošto veće povećanje zarada od dva procenta nije moguće zbog kreditnog aranžmana sa MMF-om, u toku 2016. godine biće uplaćena jednokratna pomoć svim zaposlenima u MUP Srbije od oko 20.000 dinara", rekao je Mijailović.

Prema njegovim rečima, dnevnice za operativni sastav MUP Srbije će biti povećane na oko 2.000 dinara, a predlozi Zakona o policiji i zakona koji reguliše izlazak Sektora za vanredne situacije iz MUP Srbije biće za sada povučeni, dok se ne završi javna rasprava i usaglase stavovi predlagača sa stavovima PŠ.

"Osiguravajuća suma za poginule i ranjene policajce biće takođe povećana. Zahvalni smo premijeru na razumevanju, a razlozi za najavljeni štrajk glađu su prestali", rekao je Mijailović, navodi se u saopštenju.U saopštenju iz Vlade Sbije navodi se da je Vučić obećao predstavnicima Policijskog sindikata da će Vlada uložiti dodatne napore kako bi se sledeće godine obezbedila sredstva za poboljšanje uslova rada, materijalnog stanja i modernizaciju opreme pripadnika MUP.

PSS je krajem novembra upozorio na "stanje blagog haosa" u MUP-u i najavio da će članovi Upravnog odbora 23. novembra stupiti u štrajk glađu ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi. Štrajk glađu je odložen zbog puta premijera u Kinu.

Premijer Vučić je obećao da će Vlada Srbije uložiti dodatne napore kako bi u toku sledeće godine bila obezbeđena sredstva za poboljšanje uslova rada i materijalnog stanja pripadnika MUP i modernizaciju opreme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track