SEDNICA VLADE: Prosvetarima i vaspitačima po 7.000 do kraja novembra
Foto: Tanjug Sava Radovanović

Nemanjina 11

SEDNICA VLADE: Prosvetarima i vaspitačima po 7.000 do kraja novembra

Društvo -
BEOGRAD - Vlada Republike Srbije usvojila je danas zaključak isplati jednokratne pomoći u iznosu od 7.000 dinara zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama, ustanovama učeničkog i studentskog standarda i visokoškolskim ustanovama.

Isplata će se izvršiti u skladu sa Zakonom do kraja novembra, navedeno je u saopštenju. Vlada je na današnjoj sednici usvojila i Predlog zakona o sportu a kojim se povećava odgovornost svih koji rade sa decom i svi oblici zlostavljanja, zloupotreba i nasilja eleminišu se i najoštrije sankcionišu.

Kako se navodi uvode se zdravstveni pregledi za decu od šest do 14 godina koji će biti besplatni kada se obavljaju u zdravstvenoj ustanovi ili zavodu za sport i medicinu sporta.

Predlogom zakona određuju se načini sklapanja ugovora sa sportistima, naročito sa decom i donose se strogi kriterijumi kontrole transfera u sportu. Uvodi se i jedinstveni vizuelni identitet naše reprezentacije, a Predlog zakona o sportu predlaže da se privatizacija u sportu uredi posebnim zakonom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track