SELAKOVIĆ: Nećemo menjati zakone o migrantima
Foto: Tanjug / Rade Prelić

Migrantska kriza

SELAKOVIĆ: Nećemo menjati zakone o migrantima

Društvo -
Naš odnos prema ljudima koji beže od ratne stihije ili bilo čega drugog što je rat izazvao, videli ste u prethodnih nekoliko meseci, rekao je ministar pravde

SUBOTICA - Srbija neće menjati zakone o migrantima niti upodobljavati propise novonastaloj situaciji, a odnosi Srbije i Mađarske treba da budu iznad te situacije, izjavio je danas u Subotici ministar pravde Nikola Selaković.

Selaković je, posle sastanka sa mađarskim ministrom pravde Laslom Tročanjijem u Subotici, rekao da Srbija ima vrlo jasnu politiku kada je u pitanju migrantska kriza, te da je vlada premijera Aleksandra Vučića "tu politiku demonstrirala i pokazuje svakoga dana".

"Kod nas neće biti nikakvih zakonskih izmena niti upodobljavanja propisa novonastaloj krizi. Naš odnos prema ljudima koji beže od ratne stihije ili bilo čega drugog što je rat izazvao, videli ste u prethodnih nekoliko meseci", rekao je Selaković.

On je naveo da Mađarska ima svoju, a Srbija svoju politiku, ali da su iznad tih politika odnosi između dve zemllje koje, kako je rekao, "bilo kakva nova prolazna kriza ne sme da ugrozi".

Selaković i Tročanji prisustvovali su otvaranju radionice posvećene primerima dobre prakse Mađarske iz oblasti nacionalnih manjina.

Ilustracija: Reuters
Ilustracija: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track