Selaković: Nikome nije u interesu da bilo šta krije o padu helikoptera
Foto: Zorana Jevtic

Uskoro izveštaj

Selaković: Nikome nije u interesu da bilo šta krije o padu helikoptera

Društvo -
Ministar pravde je novinarima u Skupštini Srbije rekao da javnost treba da bude strpljiva, budući da su izveštaji javno najavljeni, te poručio da je javno-tužilačka organizacija samostalna u svom radu i da će izaći sa saopštenjima kada za to dođe vreme

BEOGRAD – Ministar pravde Nikola Selaković pozvao je danas na strpljenje kada se radi o izveštaju o padu vojnog helikoptera, navodeći da nikome nije u interesu da bilo šta krije o toj tragediji.

Selaković je novinarima u Skupštini Srbije rekao da javnost treba da bude strpljiva, budući da su izveštaji javno najavljeni, te poručio da je javno-tužilačka organizacija samostalna u svom radu i da će izaći sa saopštenjima kada za to dođe vreme.

"Javnost to može da očekuje, jer su javno najavljeni. S obzirom da to nije nešto čime se neposredno bavim ne mogu da vam dam odgovor na pitanje kada. Svakako da će biti i da nikome nije u interesu da se bilo šta krije kada je u pitanju ta tragedija", kazao je Selaković.

On je dodao da tu ne vidi "nikakvu tajnost, već samo jedno nestrpljenje koje vlada u jednom delu javnosti, koja uglavnom izlazi iz medija u pitanjima koja se upućuju nama".

Foto: Rojters
Foto: Rojters

"Samo budite strpljivi i sačekajte. Ne znam što bi vas više interesovao ishod nego što interesuje mene. Vrlo sam zainteresovan za to, budući da sam u akcijama spasavanja ljudi bio u prilici da upoznam te pilote i uverim se koliki su to bili vrhunski profesionalci i posvećeni u svom radu", rekao je Selaković.

Ministar pravde je kazao i da to zanima svakog normalnog čoveka u Srbiji. U padu vojnog helikoptera 14. marta poginulo je sedam osoba, uključujući i bebu iz Novog Pazara, koju su članovi posade prevozili do Beograda.

U najvećoj helikopterskoj tragediji u Srbiji od 1996. godine u petak uveče poginuli su beba stara pet dana iz porodice Ademović, major Omer Mehić, kapetan Milovan Ðukarić, zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, anesteziolog Dževad Ljajić, inače rođak ministra Rasima Ljajića, i tehničar Miroslav Veselinović iz Novog Pazara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track