SESTRA IVANA MRKIĆA SEJE STRAH: Zaposlenima treba slomiti kičmu!
Foto: Arhiva

Bog i batina

SESTRA IVANA MRKIĆA SEJE STRAH: Zaposlenima treba slomiti kičmu!

Društvo -
Protiv Ljiljane Mrkić Popović, rektorke Univerziteta umetnosti, radnici podneli tužbe za mobing jer ih, kako tvrde, teroriše da bi dali otkaz. Dok joj je brat bio ministar, često se pozivala na njega

BEOGRAD - Ljiljana Mrkić Popović, rektor Univerziteta umetnosti u Beogradu, mesecima vrši mobing nad zaposlenima u Rektoratu, zbog čega se protiv nje pred Višim sudom vode dva postupka, otkriva Kurir.Zaposleni su protiv Mrkić Popović, koja je sestra Ivana Mrkića, bivšeg ministra spoljnih poslova i sadašnjeg savetnika predsednika Srbije Tomislava Nikolića, podneli tužbe jer, kako kažu, više nisu mogli da trpe njeno svakodnevno maltretiranje, koje se ozbiljno odrazilo i na zdravlje nekoliko radnika.Veći ministar od ministra- Ona viče na zaposlene, vređa ih, lupa vratima, namerno smanjuje plate i premešta ljude na niža radna mesta. Otvoreno je govorila kome treba „slomiti kičmu“ kako bi sami dali otkaz. Sve je otišlo predaleko kad je jednom od zaposlenih dala otkaz tako što je odluku okačila na oglasnoj tabli, pa je tek nakon toga on o svemu lično obavešten. Inače, onima koje, nakon neosnovanog otkaza na posao vrati Inspekcija rada Popovićeva namerno ne daje nikakva zaduženja - navodi izvor Kurira i dodaje da rektor u svima vidi neprijatelje, te je tako umislila i da neko od zaposlenih hoće da izvrši atentat na nju.

Ne komentariše sestru... Ivan Mrkić
Ne komentariše sestru... Ivan Mrkić

Uvažena gospođaNaš sagovornik kaže da Mrkićeva konstantno seje strah među zaposlenima, a da je najgore bilo dok je njen brat Ivan bio ministar spoljnih poslova, jer se ona tada često pozivala na njega i bila „veći ministar od ministra“.- Rektorka se hrani strahom drugih. Uživa u tome. Toliko je zaplašila ljude da su pojedini počeli da joj se klanjaju kad je sretnu na hodniku. Inače, od zaposlenih je tražila da joj se obraćaju sa „uvažena gospođo rektore“ - kaže naš sagovornik.Ljiljana Mrkić Popović nije odgovarala na naše pozive i pitanja koja su joj dostavljena mejlom. Inače, ona će na mestu rektora ostati do oktobra, jer je ovih dana na to mesto imenovan Zoran Erić, kompozitor i profesor Fakulteta muzičke umetnosti.Ivan Mrkić juče, takođe nije bio dostupan za komentar u vezi sa ponašanjem njegove sestre prema zaposlenima.

Odlepila zbog zunzareKO JE PUSTIO MUVU U KABINET?!Kako tvrdi naš izvor blizak Univerzitetu umetnosti, Mrkić Popović svakodnevno traži razloge zbog kojih bi ušla u rasprave sa zaposlenima.- Tako je jednog dana napravila neviđenu frku zbog muve koja je ušla u njen kabinet. Pozvala je nekoliko zaposlenih i insistirala da se utvrdi ko je pustio muvu. Besno je ponavljala: „Zašto ste dozvolili muvi da uđe?“ - priča on.

KO JE LJILJANA MRKIĆ POPOVIĆRedovni profesor na Katedri za glumu Fakulteta dramskih umetnosti (FDU) u BeograduDekan FDU od 1996. do 2002.Na funkciju rektora Univerziteta umetnosti izabrana 2009.Na isto mesto reizabrana 2012.Njen brat Ivan Mrkić je savetnik predsednika Tomislava Nikolića, a sestra Vesna Fila je bila višegodišnji savetnik ministara prosvete

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track