ŠID SPREMAN: Počeli da pristižu prvi migranti
Foto: Tanjug Sava Radovanović

Krenuli peške ka Hrvatskoj

ŠID SPREMAN: Počeli da pristižu prvi migranti

Društvo -
U Šidu je nekadašnja dečija bolnica "Principovac" pripremljena za prihvat izbeglica, a taj objekat se nalazi na samo stotinu metara od graničnog prelaza

ŠID - U Šid su tokom noći pristigle prve izbeglice koje su promenile rutu za odlazak u Zapadnu Evropu nakon što je Mađarska zatvorila granice.

Posle ponoći manje grupe izbeglica pristizale su u Šid taksijima, koji bi ih ostavljali u blizini Vašarišta, odakle bi put ka Hrvatskoj nastavili pešice.

U Šidu je nekadašnja dečija bolnica "Principovac" pripremljena za prihvat izbeglica, a taj objekat se nalazi na samo stotinu metara od graničnog prelaza SOT.

"Pripremili smo objekat za prihvat izbeglica", rekao je upravnik objekta Radoslav Milošević.

On je rekao da u tom objektu može da bude zbrinuto 250 majki sa decom i da će za ostale biti postavljeni šatori. U prihvatni centar biće primane izbeglice koje budu dolazile organizovanim, a ne individualnim prevozom.

Iz Crvenog krsta dobijen je nalog da se pripremi dečja bolnica "Principovac", koja je više godina zatvorena, za moguć dolazak izbeglica, a koja je u dobrom stanju.

U nekadašnjoj dečjoj bolnici od ranih jutarnjih sati čeka se na dolazak autobusa sa izbeglicama koji je krenuo iz Preševa.

Inače, nadležne vlasti ne očekuju da će se izbeglice duže zadržavati u tom prihvatnom punktu, već da će veoam brzo nastavljati svoje putovanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track