SKAJ MJUZIK ODGOVARA RTS-U: Nismo odgovorni za reklamu SNS-a koja se pojavila na displeju u Areni
Foto: Twitter

Demanti

SKAJ MJUZIK ODGOVARA RTS-U: Nismo odgovorni za reklamu SNS-a koja se pojavila na displeju u Areni

Društvo -
Tokom utakmice Evropskog prvenstva u vatrpolu na displeju u Areni pojavila se sporna reklama SNS-a, a RTS tvrdi da je za to odgovoran "Skaj mjuzik". Tim povodom se oglasila i pomenuta firma.

U saopštenju oni su opovrgli tvrdnje Radio televizije Srbije da kontrolu nad sadržajem video displeja na ekranu Kombank Arene tokom prvenstva u vaterpolu ima isključivo firma "Skaj mjuzik", kao i da je operater na video mikseru takođe iz firme 'Skaj mjuzik'.

"U momentu kada se na ekranu navodno pojavila sporna fotografija naša video režija, a samim tim i mogućnost da emitujemo sopstveni sadržaj, nije postojala u Areni. Firma „Atomik“ koja je sa naše strane angažovana na organizaciji video režije u datom trenutku još uvek fizički nije postavila emisionu opremu i zato odgovorno tvrdimo da su naša ovlašćena lica mogla samo da uključe ili isključe ekran, ne i da emituju sadržaj na njemu.

Takođe, potrđujemo navode iz izjave koju je Tanjugu dao gospodin Ristivojević, a u kojoj se kaže da je veliki displej na bazenu u Areni podeljen na dva dela. Levi ekran potpuno tehnički kontroliše italijanska firma Mikro Plus, koju je angažovala LEN, i na njemu su rezultati, merenje vreme i ostalo, dok je desni ekran pod kontrolom RTS-a i ono što se na njemu vidi ide iz reportažnih kola. Ovo znači da su navedene firme odgovorne kako za sadržaj koji se tokom programa emituje, tako i za njegov kvalitet.", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track